19 Νοε 2007

Υποσχέσεις..

Κάθε φορά δίνω υπόσχεση στον εαυτό μου ότι δεν θα ξαναφωνάξω, δεν θα χτυπιεμαι πάνω από το κεφάλι του ουρλιάζοντας γιατί δεν διάβασε. Κάθε φορά δίνω υποσχεση ότι θα μιλώ ήρεμα, αποφασιστικά και θα απαιτώ με ήπιο τόνο φωνής. Κάθε φορά λέω πως το σχολείο δεν θα το αφήσω να καταστρέψει τη σχέση μας. Έλα όμως που κάθε μα κάθε φορά η αδρεναλίνη παίρνει τον έλεγχο, ο εκνευρισμός και τα ξεχνώ όλα μα όλα και άντε πάλι από την αρχή. Έχει δίκιο. Άχρηστες πληροφορίες στην πλειονότητά τους, απίστευτα πολλές μαζεμένες σε ελάχιστες σελίδες με απίστευτα περιληπτικό χαρακτήρα έτσι που καταλήγουν εντελώς δυσνόητες και με τους περισσότερους καθηγητές με τα ψυχολογικά τους γιατί ποτέ κανείς δεν αξιολόγησε την επάρκειά τους και τις παιδαγωγικές τους γνώσεις. Δεν μπορώ όμως να τ'αλλάξω αυτά. Πρέπει να ακολουθήσουμε το "σύστημα" "για το καλό σου".Πρέπει να βρω διαφορετικό τρόπο να τον πείσω αλλά μήπως πείστηκα ποτέ εγώ? Πρέπει όμως κι αυτό το πρέπει με εκνευρίζει ακόμα περισσότερο. Και άντε πάλι το παιχνίδι μίστερ Τζέκυλ μίστερ Χάιντ να το γυρίζουμε το σκηνικό σε διπλωματια και γουτσου γουτσου και άντε πάλι απ'την αρχή στην επόμενη κρίση του στυλ"εισαι αδιάβαστος"και να σου απαντά "το αλφα είναι στερητικό και σημαίνει ακριβώς το αντίθετο της αρχικής λέξης και είσαι λάθος γιατί εγώ διάβασα.....λίγο" και να λες "φέρτε μου μια απεριορίστων για το Δρομοκαϊτειο". Κι έχω μπροστά μου χρόνια....Που θα πάει θα βρω την άκρη....Λέμε τώρα....

4 σχόλια:

maria λεμονατη! είπε...

γεια σου βροχη. το παιδακι σου αν κρινω απο το πως αντιμετωπιζει τη λεξη 'αδιαβαστος' φαινεται πολυ εξυπνο. προφανως δεν θα εχει προβλημα στο σχολειο με τα μαθηματα του. αν ειναι ετσι μπορεις να χαλαρωσεις και να εισαι σιγουρη οτι θα ειναι διαβασμενο. μπορεις ακομα να ελεγξεις αν εχει αποκτησει τη γνωση που απαιτειται απο το σχολειο τη συγκεκριμενη στιγμη με εμμεσους τροπους πχ. παιζοντας.
:)

an205 είπε...

Αν είναι να τα καταλάβουν όλα στο σχολείο τα φροντιστήρια κλέφτες θα γίνουν;;;

rain είπε...

Γεια σου Μαρία
δεν μπορείς να φανταστείς πόσους τρόπους έχω εφεύρει για να "παίξω". το βλέπω σαν πρόκληση πια...

rain είπε...

an205,είμαι τόσο κόντρα στην φιλοσοφία των φροντιστηρίων που είμαι ικανή να τα ξαναδιαβάσω όλα απ'την αρχή ξανά και ξανά για να μπορέσω να τ'αποφύγω..

Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΦΙΛΑΡΑΚΙ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΑΛΙΚΗ, ΤΗΝ ΟΛΓΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΛΥΚΕΙΑ ΑΠΟΝΟΜΗ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΑΛΙΚΗ, ΤΗΝ ΟΛΓΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΛΥΚΕΙΑ ΑΠΟΝΟΜΗ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΚΑΚΕ ΜΟΥ ΛΥΚΕ

ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΨΥΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΛΥΚΟ ΜΟΥ ΚΑΚΟ ΛΥΚΟ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΛΥΚΑΙΝΑ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΛΥΚΑΙΝΑ