5 Οκτ 2008

Η απογευματινή της Κυριακής... (2)

Το καθιερωμένο μας σινεμαδάκι για Κυριακή απογευματάκι και αυτή τη φορά είδαμε το "Wall-e". Ααχχχχ τι κατάθλιψη ήταν ετούτη...Καταπληκτική ταινία χωρίς λόγια μα λέει τόσα πολλά μα τόσα πολλά.. Σίγουρα όχι για τετραχρονα αλλά δίνει υπέροχα μηνύματα. Το δικό μου τετράχρονο έμεινε με την γεύση των δύο ερωτευμένων ρομπότ και κατέληξε πως το έργο με το "Kung fu panda" ήταν πιο χαρούμενο αλλά και τα δύο του άρεσαν τελικά!!! Τα άλλα δύο παιδιά σαν πιο μεγάλα αποκόμισαν πολλά και το εκτίμησαν διαφορετικά. Με ένα τρόπο μοναδικό, δικό του μας προειδοποιεί για το πώς θα γίνει ο κόσμος μας καταστρέφοντας το περιβάλλον, για την αυτοματοποίηση, τη μοναξιά, την αποξένωση και παρ'όλα αυτά την αγάπη που ξεπετιέται μέσα απ'όλο αυτό, το βλασταράκι της ελπίδας αλλά μα την αλήθεια εγώ δεν ήμουν σε διάθεση να το δω... Και να σου πω και κάτι! Εντάξει, όλοι ξέρουμε πως οι κατσαρίδες, δυστυχώς, είναι αυτές που θα επιβιώσουν μα για όνομα..δεν μπορώ να την βλέπω την καφετιά την τεράστια την απίστευτα σιχαμερή να είναι το χαριτωμένο φιλαράκι του Wall-e. Μπλιαχ δηλαδή!!! Ήθελα λίγο να ξεφύγω και πέτυχα ακριβώς το αντίθετο! Μέσα στη μελαγχολία της εποχής και των παρόντων συνθηκών της ζωής μου, προστέθηκε και η απελπισία της οικολογικής καταστροφής και....τέλος πάντων...δεν μπορώ και να κλείνω τα μάτια επειδή δεν έχω τη διάθεση..και πότε θα την είχε κανείς δηλαδή να κοιτά τα δυσάρεστα καταπρόσωπο από επιλογή?

14 σχόλια:

. είπε...

Πολύ ωραία η παρουσίαση της ταινίας που έκανες και τα συναισθήματα και μηνύματα που μας μετέφερες. 'Οσο για το οικολογικό πρόβλημα Βροχούλα μου, ο καθένας από μας με απλά πράγματα μπορεί να βάλει το λιθαράκι του, αν όχι να λυθεί τελείως το πρόβλημα, αλλά να βοηθηθεί τη φύση να αντιμετωπίσει τον πόλεμο που της γίνεται.

Καλό σου βράδυ!

rain είπε...

@ανασαιμιά
Πετραδάκι πετραδάκι για τα σένα το'χτισα..συμφωνώ απόλυτα γλυκιά μου..καλό σου βραδάκι

Roadartist είπε...

εχω παρα πολύ καιρό να παω σινεμά..και δυστυχώς όλο κάτι προκείπτει.. Να σαι καλά κ εσύ λοιπόν για την όμορφη παρουσίαση.. έχω χάσει επεισόδια..που λένε!!!

faraona είπε...

ΑΑΑ! ΕΓΩ μελαγχολησα μονο που τ ακουσα απο σενα.
Φτανει τοσο.Δεν παω.

φιλια

Ra Ma είπε...

Την είδαμε και εμείς! Ο δικός μου τετράχρονος, με το μπήκαμε στην αίθουσα, έκανε μεταβολή και άρχισε να τρέχει προς την έξοδο, όπως στα καρτούν, πέσαμε κάτω από τα γέλια! Τελικά είδε τη ταινία στην αγκαλιά μου και με τα χέρια να βουλώνει τα αυτιά του!
Μου άρεσε και τη συνιστώ σε μικρούς και μεγάλους! Είναι αυτό που λένε, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Καλός και ο Γκάμπριελ στους τίτλους στο τέλος. Τι, δεν τον άκουσες???

Χαμόγελα σου στέλνω γιατί δεν ...παλεύεται!

rain είπε...

@roadartist
Εσύ θα με πηγαίνεις βολτούλες στην Αθήνα κι εγώ σινεμαδάκι!!! Οκ??

@faraona
Ε ήταν λιγάκι μελαγχολικούλι..
Φιλάκια πολλά επίσης

rain είπε...

@radio marconi
χαχαχαχα Σαν να'μουν εκεί!!
Φοβερή αντίδραση!
Καλύτερα αυτή η ταινία παρά αυτοί που μιλούν απλά και μόνο για να αποδείξουν την αξία της σιωπής!!!
Φιλιά

KitsosMitsos είπε...

Θέλω με τρέλα να πάω στη συγκεκριμένη ταινία. Έχω ακούσει και διαβάσει τα καλύτερα.
Για να δούμε...

Κούκος είπε...

Μέσα στη μελαγχολία της εποχής και των παρόντων συνθηκών της ζωής μου, προστέθηκε και η απελπισία της οικολογικής καταστροφής
Έτσι πορευόμαστε Βροχούλα. Έχουμε τις στεναχώριες μας, τα προβλήματά μας, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε τα προβλήματα του πλάνήτη. Είναι και τα παιδιά μας πίσω.

rain είπε...

@kitsosmitsos
Και βεβαιως να πας! Είναι μοναδική!
Καλησπερούδια

@κουκος
Ναι, το ξέρω πως έτσι πορευόμαστε και πραγματικά αυτό που πραγματικά με τρελαίνει είναι το τι κληρονομιά θα τους αφήσουμε. Ακριβώς όπως το λες κούκε μου
Καλησπερούδια σου

Saligaros είπε...

Καλησπέρα!!

Πραγματικά μια ιδιαίτερη ταινία!! Πόσο σημαντική είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών στα θέματα του περιβάλλοντος! Πραγματικά, άξιζε και για τα μικρά και για τα μεγαλύτερα παιδιά!!

Takiz είπε...

ξέρεις σκέφτομαι πολλές φορές το σύνθημα SAVE THE PLANET ..... όπου αναφέρεται υποσυνείδητα στην μόλυνση του πλανήτη.

Άραγε ποιος είναι η μόλυνση σε αυτόν τον πλανήτη ????


την καλημέρα μου

rain είπε...

@saligaros
Πραγματικά καλό είναι να περάσουν στο μυαλουδάκι τους κάποια πράγματα για να μπορέσουν να προσπαθήσουν τουλάχιστον ν'αλλάξουν ό,τι μπορούν, ό,τι μπορέσουν - κι εμείς μαζί τους
Καλησπερούδια σου

@takiz
Μ'αρέσει που'χεις κι απορία!
Το αυτονόητο φυσικά!
Μποχααα!!:)
Καλησπέρες πολλές

Saligaros είπε...

takiz

το έχω ξαναπει (το άκουσα δεν είναι δικό μου), ότι ο πλανήτης δεν χρειάζεται σωτηρία! Εμάς προσπαθούμε να σώσουμε...

Καλησπέρα!!..

Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΦΙΛΑΡΑΚΙ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΑΛΙΚΗ, ΤΗΝ ΟΛΓΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΛΥΚΕΙΑ ΑΠΟΝΟΜΗ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΑΛΙΚΗ, ΤΗΝ ΟΛΓΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΛΥΚΕΙΑ ΑΠΟΝΟΜΗ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΚΑΚΕ ΜΟΥ ΛΥΚΕ

ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΨΥΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΛΥΚΟ ΜΟΥ ΚΑΚΟ ΛΥΚΟ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΛΥΚΑΙΝΑ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΛΥΚΑΙΝΑ