5 Απρ 2008

Η ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΕΝΟΣ ΘΑΝΑΤΟΥ

Update Ετοιμάζομαι να'ρθω να σε δω..η φωνή σου σπασμένη στο τηλέφωνο.."να σε δω, μόνο να σε δω..", ο καρκίνος σε τρώει, το νήμα της ζωής σου κονταίνει, "..δε με νοιάζει..την έζησα τη ζωή μου και με το παραπάνω..η γυναίκα μου..τι θ'απογίνει η γυναίκα μου.." και σε τραντάζουν οι λυγμοί..έρχομαι να σε δω..
Το ακόλουθο κείμενο γράφτηκε τον Οκτώβριο του 2007...
Η αναγγελία ενός επικείμενου θανάτου. Και δεν έχω το δικαίωμα να ζητήσω για περισσότερο χρόνο. Έκανα λάθη πολλά που μου κόστισαν, μου στέρησαν την παρουσία σου στην διάρκεια των ετών. Δεν ξέρω πως να το χειριστώ. Προσπαθώ να σε αγκαλιάζω όσο πιο πολύ μπορώ, να σε κοιτώ ώστε να/χω την μορφή σου μαζί μου όταν φύγεις. Είναι σκληρό, πολύ σκληρό. Σου μιλάω και η φωνή μου τρέμει. Τα δάκρυα πλημμυρίζουν τα μάτια μου και προσπαθώ να μην κλάψω μπροστά σου, να'μαι δυνατή. Δεν ξέρω για πόσο θα το καταφέρνω. Γίγαντας μέσα μου ο πόνος, ο θυμός, η ενοχή. Πρέπει να τα ξεδιαλύνω, να τα απαλύνω. Τίποτα δεν αλλάζει η πορεία είναι προδιαγραμμένη. Απλώς παρατηρητής στα παιχνίδια του Θεού. Μόνο εκείνος ξέρει το πότε. Και εμείς απλά περιμένουμε...Μνήμες ανάκατες μες το μυαλό μου. Δεν έφταιγα όμως. Ημουν η μόνη που δεν έφταιγα. Συγνώμη. Συγνώμη που δεν είχα καταλάβει πόσο μ'αγαπούσες και ποσο αληθινός ήσουν. Κι εγώ σ'αγαπούσα πολύ αλλά δεν το'δειχνα. Δεν μ'άφηναν οι καταστάσεις. Οι ρημάδες οι καταστάσεις. Ημουν αρκετά μικρή και ήταν τότε που πίστευα πως οι άνθρωποι δεν πεθαίνουν. Δεν σ'αφήνουν μόνο ξαφνικά. Δεν μπορώ να χειριστώ το θάνατο. Δεν μπορώ. Δεν θέλω. Είναι μέρος της ζωής. Είναι η φυσιολογική πορεία ναι. Καλά όλα αυτά. Δεν μπορώ. Είναι κάποιοι άνθρωποι που τους θέλω εκεί. Είναι το στηριγμα. Ο απομηχανής θεός. Είναι αυτοί που σ'αγαπούν χωρίς να ζητούν, χωρίς προϋποθέσεις, χωρίς όρια, άδολα απλά επειδή είσαι εσύ. Κι εγώ θέλω να είναι εκεί. Τι να του πω? Πώς να του το πω? Πώς να τον χαιρετήσω? Δεν ξέρω. Θέλω να ρουφήξω την κάθε στιγμή μαζί του. Να του προσφέρω όσα δεν έχω προλάβει. Δεν υπάρχει χρόνος να σκαλίζουμε τα παλιά. Το τώρα μετράει και είναι μικρό, στενάχωρο. Ξέρω ότι όταν έρθει η ώρα και από κει ψηλά θα με προσέχεις, θα μ'αγαπάς. Θέλω μόνο να μην πονάς και θα απαλύνω όσο μπορώ τον πόνο σου μ'αγάπη. Σ'αγαπάω και θα είμαι δίπλα σου.Θέλω να σου φωνάξω να μη φύγεις αλλά ποιο το νόημα. Κάποια στιγμή θα'φευγες. Δεν ήθελα έτσι αλλά και ποιος ρωτά τι θέλουμε. Ζωή Θάνατος και ο Θεός γελά.

17 σχόλια:

kalynama είπε...

Κατάθεση ψυχής. Γύμνωμα.. Βαθιά ανάσα...


Είσαι εσύ... είσαι όσα αγαπάς.

Όσα αγαπάς ποτέ δε χάνονται. Είμαι σίγουρη πως το ξέρεις..

Χαμογέλασε. Όπως θέλει να σε νιώθει. Μονάχα ευτυχισμένη.

Σε φιλώ γλυκά. Μια αγκαλιά σου αφήνω για τις μέρες που έρχονται :-))

. είπε...

Η απουσία είναι το μοναδικό θηρίο που ο άνθρωπος δεν κατάφερε ποτέ, ούτε να εξημερώσει, ούτε καν να συλλαβει.
Γι αυτό μέσα στη καρδιά μας υπάρχει πάντα ένα αδειανό κλουβί γι αυτήν.

----------------------------
Την καλησπέρα μου Βροχούλα.Η κατάθεση της ψυχής σου με συγκίνησε βαθειά.
Καλώς σε βρίσκω.

faraona είπε...

rain κουραγιο,ψυχραιμια οσο μπορεις και αγαπη ...οση εχεις.

ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ...
εχεις νοερα την συμπαρασταση μου
φιλια

Ra Ma είπε...

Δύσκολες και άσχημες στιγμές. Έχεις και τη δικές μου σκέψεις μαζί σου.
Κουράγιο...

rain είπε...

@kalynama
Καλή μου σ'ευχαριστώ για την αγκαλιά..καλοδεχουμενη..
Δεν μπορούμε παρά να σταθούμε δυνατοί

@ανασαιμια
Καλώς όρισες καλή μου. Είναι δύσκολο και ασύλληπτο ώρες ώρες να φανταστώ πως μπορεί να νοιώθει ένας άνθρωπος που έχει τη γνώση πως φεύγει..

rain είπε...

@faraona
Σ'ευχαριστώ πολύ καλή μου..τον είδα εχθές..έχει αδυνατίσει πάρα πολύ το τελευταίο διάστημα..δύσκολα..στενάχωρα..

@radio marconi
Σ'ευχαριστώ καλέ μου..όντως δύσκολες καταστάσεις μα ποιο πολύ για κείνον που λοιώνει μέρα με τη μέρα και το βλέπει και έχει πλήρη συνείδηση του τι γίνεται..όσο χρονών κι αν είσαι..όσα κι αν έχεις ζήσει..η ζωή είναι γλυκιά και ο πόνος πάντα μεγάλος τρυπά τα σωθικά

zero είπε...

Τι να πω...
Κουραγιο και δυναμη.

patsiouri είπε...

Αχ βρε κορίτσι...

rain είπε...

@zero
Να'σαι καλά ζερουλίνι, είναι από τον Οκτώβρη αυτή η ιστορία αλλά κάποιες φορές..βαραίνουν τα πράγματα..και στριμώχνουν λίγο..

@patsiouri
Ευχαριστώ πατσιουράκι μου γι αυτή τη γλυκιά μικρή φρασούλα..

Ανώνυμος είπε...

Κι όσο κι αν κοιτάζεις δεν χορταίνεις. Κι όσα κι αν λες δεν φτάνουν, ποτε δεν θα φτάνουν.

Αν είχα κάνει, πει, δείξει, αν είχα προλάβει, αν...

καμιά φορά αν αγαπάμε πραγματικά, οι άλλοι ξέρουν περισσότερα από μας γι αυτά που νιώθουμε γι αυτούς...

πόνεσε...και να σου πούμε μην πονάς θα αλλάξει κάτι; το μόνο που μπορεί να σε παρηγορήσει ίσως είναι ότι είμαστε εδώ να κλάψουμε μαζί σου και να σε αγκαλιάσουμε όταν το έχεις ανάγκη...

M-meggie είπε...

βροχούλα μου συγγνώμη αλλά το διάβασα στα γρήγορα το κείμενο - ποτάμι σου. Δεν αντέχω τώρα τίποτα παραπάνω.
Μόνο πως είμαι κοντά σου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Δάκρυσα μαζί σου καλή μου, μη στιγματίζεις τη ψυχή σου με άσχημες αναμνήσεις και συναισθήματα τύψεων γιατί θα σε ακολουθεί.Όλοι μας κάναμε τέτοια λάθη και σου ορκίζομαι οτι ήμουν κι εγώ ένας απο αυτούς , όμως τα λάθη είναι ανθρώπινα και ο Θεός ξέρει να καταλαβαίνει.Δώσε αυτό τώρα που οι περιστάσεις δεν σου άφησαν να δώσεις τότε..και αυτός θα το νοιώσει.Είμαι κοντά σου σε ότι χρειαστείς να πεις σε email, ξέρω να ακούω χωρίς να μιλώ.

Takiz είπε...

....ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΩ.


ΑΠΛΑ ... ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΩ.

Νικόλας Παπανικολόπουλος είπε...

Να είσαι καλά...

Ενοώ, δες γύρω σου... Δες όλα αυτά τα δώρα που έχεις, εσύ, τώρα... Ανθρώπους, φως, σκοτάδι... Δικά σου είναι . Τώρα! Να τους δοθείς, και να αφεθείς σε όλη αυτή την ευλογία. Το ξέρω πως πονάς, μα ας γίνει ο πόνος αυτός ένα παράπονο λιγότερο, για μία στιγμή που θα προσπερνούσε αν... Ας γίνουνε όλα αυτά τα αν , παρόν και μνήμη. Αγκαλιά, να χωρέσει την ζωή!
Δεν έχω λόγια άλλα να σου πω... μόνο αυτό... Πάντα υπάρχουν γύρω σου άνθρωποι, που αξίζεις και σου αξίζουν.. Κι ο χρόνος που σας έχει δοθεί να είστε μαζί. Ξόδεψέ τον όσο πιο όμορφα μπορείς, με γνώση κι αγάπη! :))

rain είπε...

@freedula
πόσο δικιο εχεις..αν βυθιστούμε στην δίνη των "αν" θα μας καταπιεί
με συγκινείς με την παρουσία σου όπως και όλοι..δεν έχω λόγια..

@νοτα
Γλυκιά μου κατανοώ πλήρως τη θέση σου, μην σε ανησυχεί καθόλου..ευχάριστη πνοή η παρουσία σου..

rain είπε...

@αχτιδα
Σα να είσαι εδώ πραγματικά κι ας είσαι τόσο μακρυά..η αλήθεια είναι πως με ανακούφιση διαπιστώνω πως τουλάχιστον δεν με χρεώνει γι αυτά τα λάθη..όχι όσο εγώ εμένα..σ'ευχαριστώ καλή μου

@takiz
Το ξέρω καλέ μου, το ξέρω..

rain είπε...

@ανεμοσκορπίσματα
Προσπαθώ φίλε μου..προσπαθώ με το παρόν να καλύψω το κενό απ'τα μάτια της ψυχής..όσο μπορώ..Βάλσαμο τα γλυκά σου λόγια..να'σαι καλά

Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΦΙΛΑΡΑΚΙ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΑΛΙΚΗ, ΤΗΝ ΟΛΓΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΛΥΚΕΙΑ ΑΠΟΝΟΜΗ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΑΛΙΚΗ, ΤΗΝ ΟΛΓΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΛΥΚΕΙΑ ΑΠΟΝΟΜΗ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΚΑΚΕ ΜΟΥ ΛΥΚΕ

ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΨΥΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΛΥΚΟ ΜΟΥ ΚΑΚΟ ΛΥΚΟ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΛΥΚΑΙΝΑ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΛΥΚΑΙΝΑ