31 Ιαν 2008

ΠΟΙΟΣ ΕΓΩ??!!!

Ναι, ναι αυτή η ερώτηση που συμπεριλαμβάνει απλανές βλέμμα και γυρνάς γύρω σου και δεν είναι κανείς και δυστυχώς απευθύνονται σε σένα..Αυτή. Πριν από δυο τρεις μήνες το μόνο που ήξερα για το διαδίκτυο ήταν ότι με εκνεύριζε. Δεν το ήθελα ρε παιδί μου. Με εκνεύριζε απίστευτα το ότι αργουσε. Μπορούσα να δίνω εντολή, να έκανα τις δουλειές μου, να γυρνούσα να έδινα άλλη εντολή, έκανα τα ψώνια μου και κάποια στιγμή κατέβαινε η σελίδα που ήθελα για να βρω πληροφορίες για κάτι και σαφώς το απέφευγα. Δηλαδή προτιμούσα εγκυκλοπαίδεια, τόσο χάλια. Οι γνώσεις δε που είχα...άστο..για γέλια. Μια φίλη όμως που εμπλέκεται εδώ και χρόνια στον χώρο των ιστολογίων μου έλεγε πολλές φορές να μπω στο δικό της για να μαθαίνω και νέα της, ότι είναι πολύ ενδιαφέρον χώρος αλλά την αγνοούσα. Κάποια στιγμή που είχα χρόνο και είχα βάλει και πιο σύγχρονο υπολογιστή, μπήκα. Με δειλά βήματα και με βλέμμα Χ"χρηστου στην Αθήνα κινήθηκα και έφτιαξα κι εγώ ένα τέτοιο, απ'αυτά ντε τα ιστολόγια. Ταλαιπωρία..Σιχτίρισμα που δε μου κάθονταν οι εντολές.. ¨(να'ναι καλά το παληκάρι που με λυπήθηκε και με βοήθησε {ναι takiz για σένα λέω})και μετά..Να'μαι μετά...Η ίδια με έβαλε σ'ένα προγραμμα, το skype και ένα βράδυ εκεί που βόλταρα σκάει ένα συννεφάκι με χαριτωμένη φασαρία που με ρωτούσε "Είσαι εκεί?" Μ'έπιασε τέτοιο γέλιο μα τέτοιο γέλιο που έκανα ώρα να της απαντήσω. Πραγματικά ανακάλυψα πως είναι ένας κόσμος τόσο ξεχωριστός και τοσο όμορφος και τόσο καλή παρέα. Όμορφοι και αξιόλογοι άνθρωποι, σκέψεις, πληροφορίες και συναισθήματα που ανταλάσσονται απαλλαγμένα από εικόνα και αλλους εξωγενείς ανασταλτικους για καθαρές σχέσεις παράγοντες. ΄"Ενας άλλος παράλληλος κόσμος. Και να φανταστεί κανείς ότι τυφλό σύστημα έμαθα σε γραφομηχανή και στη δουλειά μου χρησιμοποιούσα μόνο το word και το excel. Ίσως δεν ακουγονται τόσο ενδιαφέροντα όλα αυτά μιας που οι περισσότεροι είναι πολύ καλοι γνώστες αυτού του κόσμου μα για μένα είναι κάτι καινουριο το οποιο κάποιες φορές μου φέρνει φόβο. Μάλλον μου έφερνε γιατί τελικά είναι,όπως καταλαβα κι ίσως να κάνω λάθος δεν το ξέρω, στο χέρι του καθενός συμμετέχοντος το σε ποια χωράφια θα κινηθεί και τι ανοιγματα θα κάνει και αν θα είναι ασφαλή όλα αυτά. Αυτές τις σκέψεις έκανα αυτές τις μέρες και θέλησα να τις μοιραστώ μαζί σας. Κουρασα?? Ελπίζω όχι.
Ασε που τώρα που καλόμαθα κάθομαι μπροστά στην οθόνη και ξεχνάω να σηκωθώ. Κι ένα απ'τ'απογευματα που καθόμουν χαμένη στα ιστολόγια διαβάζοντας, συμμετέχοντας, γελώντας από τα γραφόμενα ή μελαγχολώντας ακουω να μου φωνάζει "Ρε φρικ του διαδικτύου..ακόμα στο internet είσαι?" ΠΟΙΟΣ ΕΓΩ??!!!Σε μένα απευθύνεται? Αααχχ ποτέ μη λες ποτε και άλλα σχετικά του σοφού λαού μας. Όσο ζεις μαθαίνεις και άλλα τέτοια....


Θέλω να πω και κάτι ακόμα τελείως άσχετο αλλά θα σκάσω αν δε το πω. Πρέπει να είμαι η τελευταία νομοταγής ηλίθια οδηγός έτσι? Βρίσκω να παρκάρω σε μέρος όπου πιο εύκολα σου πέφτει το λαχείο και κατεβαίνοντας από το αυτοκίνητο συνειδητοποιώ ότι είμαι κάτω από κλινική και ακολούθως βλέπω την πινακίδα που επιτρέπει σταθμευση μόνο σε ασθενοφόρα και αναπηρικά και ΦΥΣΙΚΑ φεύγω. Και ΦΥΣΙΚΑ βρέθηκε άλλος που πάρκαρε κανονικότατα και αβασάνιστα. Τελικά είμαι εγώ η ηλίθια ή αυτός? Δεν έχω καταλήξει ακόμα!


25 σχόλια:

Κούκος είπε...

E, ναι λοιπόν εσύ! Εύγε στη φίλη σου που σε παρότρυνε, εύγε στο Τάκη που σε βοήθσε. Ήρθες απρόσμενα σαν τη βροχούλα και έφτιαξες μια υπέροχη λίμνη στο χωριό μας.

M-meggie είπε...

Βροχούλα, σε παρακαλώ,να συνεχίσεις να ξεχνάς να σηκωθείς από την οθόνη σου. Το ακούς; Δεν ξέρω από πότε έχεις "ντε" ..το ιστολόγιο αυτό αλλά εγώ, τώρα σε βρήκα. Μην σε χάσω φιλενάδα.

Άσε που όταν βρέχει μονολογώ: βροχούλα!!!

rain είπε...

@κουκος
Είσαι πολύ καλός φιλαράκι και τι ωραίο αυτο που είπες για τη λιμνούλα...Καλή σου μέρα

rain είπε...

@νοτα
Μπαα, δε το κόβω να χανομαστε..Ούτε ένα τετράμηνο δε το'χω και ήδη δεν κάνω χωρίς όλα αυτά και όλους εσάς..Καλημερούδια

rain είπε...

Μ Η Ν Υ Μ Α
ΞΕΧΑΣΤΗΚΑ...ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΝΑ'ΧΟΥΜΕ...ΚΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΤΣΟΣ..ΕΧΕΙ ΤΗ ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΙΑ ΤΟΥ

Takiz είπε...

Καλημέρα rain

Δεν μπορώ να πω είσαι καταπληκτική μαθήτρια.
Καταρχήν έμαθες πολύ γρήγορα και φαντάσου ότι αυτό έγινε από μακριά.
Σημασία έχει όμως, που έβαλες την ψυχή σου σε αυτήν την προσπάθεια που έκανες και τα κατάφερες μία χαρά.

Είσαι αγωνιστής, πώς να το κάνουμε !!!!

Πολύ χαίρομαι.

Καλό μήνα computer freak (xaxaxaxa)

rain είπε...

@takiz
Αστειάκι??Αστειάκι?? Κατά το δάσκαλο και η μαθήτρια..Δε μπορούσα να μη σ'ευχαριστήσω αλλά έκανα κι εγώ δουλειά έτσι?? Φιλιά πολλά και καλημέρα σου

Ra Ma είπε...

Κάπως έτσι ξεκίνησα και εγω για να στέλνω νέα σε φίλους αλλά γνώριζα το μέσο και περιμένω μετά από καιρό το ADSL!

Πάντως μέχρι τώρα νόμιζα ότι εγώ ήμουν ο πιο νομοταγής. Κανένας δεν θέλει να οδηγώ εγώ όταν πηγαίνουμε σε μέρος με δύσκολο parking! Χαίρομαι που δεν είμαι μόνος τελικά!

Καλό μήνα.

rain είπε...

@radio marconi
Τι,κι άλλος? Νοιώθω καλύτερα να'σαι καλά. Κι εγώ το ίδιο, φωνάζουνε αλλά ανένδοτη! Τι ωραία, κι άλλος. Μπράβο,:)))
Εμείς έχουμε απ'αυτό,το adsl, να βάλεις..Καλησπέρα σου

sealike2 είπε...

Καλησπέρα, καλό μήνα.Είναι αλήθεια αυτό που γράφεις και συμφωνώ μαζί σου, κόσμοι παράλληλοι!!Να σου ευχηθώ και εις ανώτερα!!Για το άσχετο που γράφεις, μάλλον αυτός ζει πιο ξένοιστα από όλους τους σοβαρά σκεπτόμενους ανθρώπους. Ναι καλά το σκέπτεσαι αυτοί που ολοένα και περισσότερο γίνονται λιγότεροι!!Συνέχισε!

rain είπε...

@sealike2
Να σου πω την αλήθεια ετσι και μπεις στο χορό είναι άπειρα αυτά που μπορείς να κάνεις, μάθεις αλλά κάνω pause σ'αυτή τη φάση, έχουμε καιρό. Να'χει κι ενδιαφέρον. Οσο για το άλλο δε μπορείς να φανταστείς πως αισθάνομαι όταν δεν κάνω κάτι είτε γιατί είναι παράνομο, είτε γιατί δυσκολεύονται οι πεζοί και οι μανάδες με τα καρότσια είτε για όποιο λόγο και βλέπω τους άλλους με τόση άνεση να το κάνουν που θέλω να τους ρι΄ξω μπουνιά. Καλησπέρα καλέ

KitsosMitsos είπε...

Καλησπέρα και καλό μήνα.
Ενδιαφέρον το κομμάτι που λες για τον παράλληλο κόσμο. Παρόμοιες σκέψεις είχα και γω πρόσφατα. Βρε λες...

Ανώνυμος είπε...

Το κακό είναι ακριβώς αυτό:ξεχνάς να σηκωθείς απο τον υπολογιστή,με κίνδυνο στο τέλος να πιστέψουμε ότι όλος ο κόσμος είνα ο κόσμος του ιντερνετ.
Να φροντίσουμε να ¨αντισταθούμε¨,ωστε να μη γίνουμε και μονόχνωτοι στο τέλος!
Κατά τα άλλα,πολύ καλό το ποστ και ευχαριστήθηκα ανάγνωση.

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Κάπως έτσι ξεκινήσαμε όλοι και ξεχνάμε να σηκωθούμε... και μας αρέσει... και μας έχασε το σπίτι μας... και άστα να πάνε...
;-)))

ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΜΗΝΑ!!!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

rain είπε...

@kitsosmitsos
Λες? Να επικοινωνούν οι κόσμοι και να ανταλλάσονται οι σκέψεις στο διάκενο μεταξύ και να συμπορεύονται? Καλησπέρα σου

rain είπε...

@syneas
Μπαα δεν κινδυνεύω ιδιαίτερα γιατί έχω τόσο κόσμο μεσα στο σπίτι που δε μ'αφήνουν. Δεν σου κρύβω όμως ότι κάποιες φορές που έχω ησυχία επιβάλλω εγώ σε μένα να το κλείσει. Βέβαια πάλι έχει κι ένα πολύ καλό. Τα δέκα τσιγάρα έχουν πέσει στο ελάχιστο γιατί δεν καπνίζω στο χώρο που κάθομαι για να σερφάρω. Απο που να το πιάσεις? Εχει και τα έτσι και τα αλλιώς του, μεγάλη συζήτηση. Καλησπερούδια

rain είπε...

@φυρδην-μιγδην
Κι εσύ φιλενάδα καταλαβαίνεις πολυ καλά τι θέλω να πω. Κανά καφέ να μας φέρνουν έτσι? και να μη χανόμαστε ... :)

Roadartist είπε...

Καλό μήνα σε όλους παιδιά.. :))

Ανασα του Βορρα είπε...

"Διαβάζω" τη βροχή,βροχή μου.....
και μ'αρέσει!

rain είπε...

@roadartist
Καλο μήνα και σε σένα κοπέλα μου, να'σαι καλά

rain είπε...

@ανασα του βορρά
Σ'ευχαριστώ πολύ, ξέρεις κάθε φορά που βλέπω το όνομά σου ή σχολιάζω σε σένα μεταφέρομαι στην όμορφη Θεσσαλονίκη και σχεδόν βλέπω τον Πύργο το Λευκό μπροστά μου και ανασαίνω το Βαρδάρη..

βασίλης είπε...

Ειλικρινέστατη απάντηση. Κάπως έτσι είμαστε όλοι κι έτσι μπήκαμε και στο μπλόγκιγκ, βλέποντας πόσο όμορφος κόσμος συχνάζει σ΄ αυτές τις γειτονιές. Συναντάς και πρόσωπα και κείμενα διαμάντια. Είναι όμορφη ενασχόληση το "ιστολογείν", διαδραστική, προσφέρει και γνώσεις και πολιτισμό και όλα αυτά σε ένα πλαίο που γνωρίζεις και παρόμοια μυαλά με σένα. Φιλιά καλό ΣΚ.

If...ιγένεια είπε...

Καλώς ήρθες.. :)

rain είπε...

@ΒΑΣΙΛΗΣ
Σε ευχαριστώ για τα όμορφα λόγια σου. Στη διαδρομή μου στο "ιστολογείν", αυτή η μικρή που έχω, έχω γνωρίσει μόνο όμορφους ανθρώπους, όμορφα λόγια έχω δει, όμορφες ψυχές με αγγίζουν..Ομορφος κόσμος πραγματικά. Φιλιά και σε σένα

rain είπε...

@ιφιγένεια
Σε ευχαριστώ για το καλωσόρισμα και καλώς σας βρήκα:))

Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΦΙΛΑΡΑΚΙ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΑΛΙΚΗ, ΤΗΝ ΟΛΓΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΛΥΚΕΙΑ ΑΠΟΝΟΜΗ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΑΛΙΚΗ, ΤΗΝ ΟΛΓΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΛΥΚΕΙΑ ΑΠΟΝΟΜΗ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΚΑΚΕ ΜΟΥ ΛΥΚΕ

ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΨΥΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΛΥΚΟ ΜΟΥ ΚΑΚΟ ΛΥΚΟ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΛΥΚΑΙΝΑ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΛΥΚΑΙΝΑ