16 Ιαν 2008

ΑΝΗΣΥΧΩ..

Διαβάζοντας το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής στατιστικές και τίτλοι που αναγράφονταν μου προκάλεσαν μια ιδιαίτερη ανησυχία..

- Η πιο φτηνή κοκαϊνη πωλείται στην Ελλάδα!!
Η συνθετική κόκα είναι 50% φθηνότερη από την "καθαρή" και διακινείται κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα από τα Βαλκανικά καρτέλ
Ένας στους τρεις χρηστες που ζητούν βοήθεια από το ΚΕΘΕΑ είναι από την επαρχία, όπου σημειώνονται περισσότεροι θάνατοι απ'ότι σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη
4,5 εκατομμύρια Ευρωπαίοι έκαναν χρήση το 2006
48.000 αιτήσεις για θεραπεία απεξαρτησης από την κοκαϊνη καταγράφηκαν το 2005

- Αυξήθηκαν κατά 15% οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα
Το Εθνικό Ιδρυμα Ψυχικής Υγείας αποφαινόταν για πολύ καιρό, μεγαλόπρεπα αλλά αντιεπιστημονικά, ότι "όλοι σχεδόν οι ανθρωποι που αυτοκτονούν έχουν διαγνώσιμη διαταραχή ψυχικής υγείας ή κατάχρησης ουσιών". Τώρα τελευταία αφαιρέθηκε το "σχεδόν όλοι", αφου οι αριθμοί τους διέψευσαν..

- Facebook : Ο δημοφιλής ιστότοπος έχει εξελιχθεί σε πεδίο ανεξέλεγκτης δράσης διαφημιστικών που έχουν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα των μελών του.

- Αλβανοί χάκερς μπήκαν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και υπέγραψαν ως "Αλβανοί χάκερς, οι καλύτεροι του κόσμου"!!! αφού μας στόλισαν με υβριστικά συνθήματα του τύπου "F.... the Greece"!!!

-11,5% αύξηση της θνησιμότητας καταγράφεται στις κοινότητες που έχουν επιβαρυνθεί από τις παράνομες χωματερές !!

...Και πόσα άλλα. Κάτι που διάβασα επίσης σε site που λέγεται postsecret.com όπου μπαίνουν και εξομολογούνται ανώνυμα κάποιοι άνθρωποι τα μυστικά τους και με επηρέασε το μέγεθος της μοναξιάς των ανθρώπων ήταν κάποιος που έγραφε "Ενώ ξέρω να κινούμαι στην πόλη, κάποιες φορές νοιώθω τόσο πολύ μονος/η που ζητάω οδηγίες από ξένους για δρόμους έτσι μόνο για να μιλήσω με κάποιον" Συγκλονιστικό.

Σκάνδαλα, ψέμα, φόβος, ανασφάλεια, απογοήτευση, μοναξιά, ψευδαισθήσεις, θάνατος. Σε τι κόσμο θα μεγαλώσουν τα παιδιά μου??

Κι άλλη μία τραγική στατιστική πληροφορία: ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ :Μία κάθε 27 ώρες το 2007!!! (ΝΕΑ 15/01/08)

7 σχόλια:

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Κι' εγώ προβληματίζομαι καθημερινά.
΄Εχω φθάσει στο σημείο να στενοχωρούμαι και να λυπάμαι κάθε νέα ωή που έρχεται στον κόσμο...

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

rain είπε...

@φυρδην-μιγδην
Μωρέ φορές αναρωτιέμαι κι εγώ μήπως είμαστε πολύ εγωιστές και τα φέρνουμε στον κόσμο για να μην είμαστε μόνοι? Αλλά είναι κι ευτυχία μωρέ τα ζουζουνια μας..Κι απ'την άλλη ξενυχτώ αγωνιώντας..Μπερδεμένα πράματα..

roadartist είπε...

Καλησπέρα .. πραγματικά δεν φαντάζεσαι πόσο και εγώ στεναχωριέμαι για τη κατάντια μας.. και για τη δυστυχία που κυριαρχεί στις ανθρώπινες σχέσεις.. Πολύ καλό το ποστ πολύ ενημερωτικό.. Μα καμία θετική είδηση? Αύξηση αυτοκτονιών, φτηνά ναρκωτικά..μοναξιά..τι γίνεται??

rain είπε...

@roadartist
Και το ανησυχητικό είναι πως αντί να βλέπουμε το δάσος μας έχουν κάνει τέτοια πλύση εγκεφάλου και μας έχουν αποβλακώσει τόσο που κοιτάμε το δάχτυλο και είμαστε και χαρούμενοι γι αυτό..

M-meggie είπε...

Καλησπέρα.
Όχι, το δάσος το κοιτάμε γιατί δυστυχώς είμαστε μέσα του αλλά παρηγοριόμαστε στην επιμέλεια του ενός δένδρου μήπως και αν το κάνουμε αυτό πολλοί, καταφέρουμε τουλάχιστον ένα μέρος του δάσους να το σώσουμε.

patsiouri είπε...

Kι εγώ δε θέλω να κάνω παιδιά γι αυτούς τους λόγους. Ίσως υιοθετήσω κάποτε, να το σώσω τουλάχιστον από κάτι χειρότερο...
Γενικά είμαι της άποψης πως για κάποια θέματα, πχ ναρκωτικά, μοναξιά, ανεργία...φταίει η πουτάνα η ζωή αλλά ενίοτε και το ξερό μας το κεφάλι...
Από την άλλη, για μερικά δε φταίμε καθόλου. Πχ οι χωματερές και η εγκληματικότητα που ανέφερες. Θέλω να πώ, δεν το επηρεάζουμε άμεσα.
Οπότε, απ'όπου και να το πιάσεις, βρωμάει.
Ας ξυπνήσουμε τουλάχιστον να καταλάβουμε πως ζωή δεν είναι η mastercard γιατί θα πρέπει να ζήσουμε ποιοτικά μιάς και ο κίνδυνος παραμονεύει...

rain είπε...

@νοτα
Καλώς ήλθες. Πραγματικά δε σκεφτόμουν κάτι τέτοιο αλλά και η δική σου οπτική γωνία έχει να πει κάτι όμορφο και σωστο.Έτσι θα'πρεπε να κάνουμε, κι όχι μόνο ένα δεντράκι αλλά και το διπλανό. Που ξέρεις καμμιά φορά..

@patsiouri
Να σου πω την αλήθεια δε το βλέπω τοσο σκληρά. Να μην κάνουμε παιδιά. Ίσως τα ίδια να σκέφτονταν και οι προηγούμενες γενιές.Ίσως να μπορούμε να κάνουμε κάτι. Δεν ξέρω κιολας. Είναι όλα τόσο δύσκολα. Μπορούμε να τα προστατέψουμε αλλά κι αυτά που δεν επηρεάζουμε όπως λες? Δεν ξέρω πραγματικά.Σε φιλώ

Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΦΙΛΑΡΑΚΙ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΑΛΙΚΗ, ΤΗΝ ΟΛΓΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΛΥΚΕΙΑ ΑΠΟΝΟΜΗ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΑΛΙΚΗ, ΤΗΝ ΟΛΓΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΛΥΚΕΙΑ ΑΠΟΝΟΜΗ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΚΑΚΕ ΜΟΥ ΛΥΚΕ

ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΨΥΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΛΥΚΟ ΜΟΥ ΚΑΚΟ ΛΥΚΟ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΛΥΚΑΙΝΑ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΛΥΚΑΙΝΑ