10 Ιαν 2008

ΑΣ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΓΕΙΤΟΝΑ ΜΟΥ..

Αυτές τις μέρες έχω έναν εκνευρισμό, μια τσαντίλα να το πω, μια γκρίνια. Αναποδιές μικρές που όμως άμα εισαι και λίγο ζοχάδας χαλιέσαι. Πρώτα αποφάσισε το αυτοκίνητό μου να πέσει σε κώμα γιατί θεώρησε πως αρκετό καιρό φιλοξένησε την μπαταρία στούς κόλπους του και αποφάσισε να την σκοτώσει. Ακριβώς τη μέρα που ξεκινούσαν τα σχολεία και τα περα δώθε των παιδιών και γενικά τα περα δώθε μετά τη ρέκλα των διακοπών. Τέλος πάντων δεν κράτησε πολύ η μουρμούρα μου γιατί αλλάχθηκε πολύ σύντομα και δεν με προβλημάτισε. ΌΜΩΣ.. Σιγά μην σταμάταγε εκεί το θέμα.
Έχω ένα γείτονα. (Είναι σχετικό!) Τώρα θα μου πεις όλοι έχουμε τι να κάνουμε τώρα! Εμ δεν έχετε σαν τον δικό μου. Νεόπλουτος, άρτι αφιχθείς στην γειτονιά με τρία παιδιά, τρία αυτοκίνητα, μια μηχανή, ένα τρέιλερ και πολύ μα πολύ φασαρίας. Πρέπει απαραίτητα όλοι να ενημερωνόμαστε για τις δουλειές του και το πόσα χρήματα του στοιχισε η πισίνα στο εξοχικό του γιατί βγαίνει έξω από το σπίτι να μιλήσει στο κινητό του - ε, τι λες τώρα? κοιμούνται τα παιδιά-. Γιατί εμείς τι κάνουμε ρε μεγάλε άντρα? Πεταλώνουμε τον ψύλλο στις 7.00 το πρωί? (ΣΒΚ΄). Όταν δε πρωτόρθε (μιλάμε για μονοκατοικία) γκρέμιζε κι εφτιαχνε για 6 μήνες περίπου με ότι θόρυβο αυτό συνεπάγεται από τις εργασίες και φυσικά στην Ελλάδα είμαστε για ποιες ώρες κοινής ησυχίας μιλάμε? Αλλά λες με καλή διάθεση θα τελειώσει ο άνθρωπος να μπει να τακτοποιηθεί. Γκρέμισε την προϋπάρχουσα αυλή να φτιάξει γκαράζ εξαφανίζοντας το ήδη ανύπαρκτο πεζοδρόμιο και -φυσικά αθάνατη ελληνική λεβεντιά - του έφεραν την αστυνομία τρις παρακαλώ αλλά φυσικά ήταν όλα μιλημένα και δεν τον σταμάτησε τίποτα. Το γκαράζ αυτό λοιπόν απλά χρησίμευσε στο να μαζεύει ότι του περισσεύει :κράνη, πατίνια, ποδήλατα, καρότσια και Α! βάζει και τη μηχανή. Που για να την βάλει την ευλογημένη κορνάρει απ'έξω (μιλάμε για 1 μέτρο απόσταση) να βγει κάποιος να του ανοιξει την πόρτα να μπει. Δεν είπα να μην μπει αλλά το κέρατό μου στις 1.00 το βράδυ σου είναι εύκολο να μην το κάνεις και να περιμένεις να μπεις σπίτι σου να πεις τα νέα της ήμέρας στην γυναίκα σου? Όταν έρχεται δε όλη η οικογένεια από έξοδο είτε είναι μεσημέρι είτε νύχτα είτε ότι να'ναι όλοι μιλάνε μεταξύ τους ουρλιάζοντας. Ξέρεις και καλά ΗΡΘΑΜΕ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ. Ναι.Κι εγώ τώρα ησύχασα και θα σταματήσω να κόβω βόλτες. Μωρέ πάμε καλά? Απαιτώ όπως εγώ τους σέβομαι να με σέβονται. Βέβαια έχω δικαίωμα να θέλω. Το θέμα είναι τι παιρνω στο τέλος.,
Στο προκείμενο τώρα. Εκείνα τα τρία αυτοκίνητα (το τρέιλερ νοικιασε γκαράζ και το βάζει!!!!) έχουν το αντίστοιχο όγκο της έπαρσής του΄: ένα μεγάλο τζιποειδές στυλ rav, ένα mercedes (το πολυμορφικό και καλά γυναικείο) και ένα μικρό. Όλα αυτά παρκάρονται αδιακρίτως στο στενό μας όπου έτσι και σου λάχει να παρκάρεις απέναντί τους (πλην του μικρού) το βρίσκεις δεν το βρίσκεις τον καθρέφτη σου το πρωί. Άσε που η έρημη η γυναίκα του το λέει. Δεν μπορεί να το κουμαντάρει το ρημάδι, σπρώχνοντας παρκάρει και αφήνει και μισό μέτρο από το πεζοδρόμια για τους αρουραίους να περνάν το βράδυ. Δεν της το αλλάζει όμως¨: "Η δικιά μου γυναίκα μόνο mercedes θα κυκλοφορεί" Τον σκοτώνεις κύριε πρόεδρε μετά ή όχι? Το δικό μου το αυτοκινητάκι όμως ,που σε κώμα όπως προείπα , τι τους έφταιγε? Κάποιος μου το έγδαρε και δεν έχει και μιλιά να μου το πει το έρημο. Τα νεύρα μου κρόσσια. Βλέπεις δεν μπορούσα να το μετακινήσω και εμεινε απέναντί τους.
Και αυτά τα θηρία αυτοκίνητα φορτηγά, νταλίκες που πάνε να περάσουν από τα στενά τα Αθηναϊκά ? Και επιμένουν κιόλας, μια τσαντίλα. Σου λέει θα περάσω που θα πάει. Μέχρι στιγμής ζημιές παθαίνουν τα παρκαρισμένα εκ δεξιών. Την ξαναπατάω εγώ τώρα? Αριστερά και πάλι αριστερά.
Τέλος πάντων, τα'πα και ξεθύμανα.
Ξέρετε κάπου που να διδάσκουν καλούς τρόπους και σεβασμό προς τον συνάνθρωπο? Πολιτισμό ένα πράμα? Αν και να ξέρατε σάμπως θα πήγαινε κανείς? Όλοι νομίζουν ότι είναι οι καλύτεροι του χωριού. Είχα ένα φίλο καλή του ώρα που μου'λεγε: "Τι θα πει Νο ένα? Κάτι λίγο παραπάνω από το μηδέν δηλαδή". Εις απάντησιν της ερώτησης "Ξέρεις ποιος είμαι εγώ και τι γνωριμίες έχω?"

15 σχόλια:

Meropi είπε...

Καλησπέρα Βροχούλα μου καλή,
Αχ αυτό το "ξέρεις ποιος είμαι εγώ" που στην Ελλάδα ανθεί σαν τη φαιδρά πορτοκαλέα!
Του απαντάς λοιπόν ή δεν του απαντάς "ναι ξέρω, ένας που δεν έχει αγωγή";
Υπομονή βροχούλα μου.....

rain είπε...

@meropi
Και νομίζουν Μερόπη μου ότι το χρήμα τους κάνει να είναι κάποιοι και έχουν τόση άγνοια που δεν ΄βλέπουν πόσο λίγοι είναι στην πραγματικότητα.

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Εδώ είναι που έρχομαι να πω πως αυτός ο πλνήτης θα πήγαινε ρολόϊ, αν ο πανάγαθος .....δεν είχε το φαεινή ιδέα, να αμολήσει επάνω του και τον άνθρωπο...
Γιατό περί κτήνους αμολητού πρόκειται...
Δεν πρόκειται να γίνουμε ποτέ άνθρωποι.

Καλά κουράγια με ...δαύτον

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

rain είπε...

@φυρδην-μιγδην
Τι να κάνουμε άλλωστε? Και άντε και τον αμόλησε δεν αμόλαγε από πάνω και κανα δίλιτρο νιονιό να πορευόμαστε και οι λοιποί εκλεκτοί!! :)?Δε λες που είναι χείμώνας και κλείνουμε και κανα τζάμι?

Takiz είπε...

Καλημέρα Rain

Συμπεριφορές που απορρέουν από την έλλειψη διαπαιδαγωγήσεις και παιδείας.
Τόσο άπλα.

Πραγματικά δεν έχω να προσθέσω τίποτα.
Την καλημέρα μου.

Σπύρος είπε...

πω πω το τραβάς . . :) ειναι ότι χειρότερο πλυσιος ψηλομύτης λες και θα τα πάρει στο τάφο του τα φράγκα ελεος ...τελικά δεν υπάρχει σταγόνα ανθρωπιας και σεβασμού προς τον συνάνθρωπο.

marianaonice είπε...

Βροχούλα μας, υπομονή!!
Ο άνθρωπος φαίνεται ήταν ένα μηδενικό και προσπάθησε και έγινε ...νούμερο!!!
Πόσοι σαν και αυτόν σε κάθε γειτονιά!!
Καλό σου μεσημέρι.

rain είπε...

@takiz
Καλησπέρα σου. Απλά αυτό που είπες. Πρέπει όμως να συνυπάρχουμε με όλους ως κοινωνικά όντα. Τι να κάνει κανείς!

@lockheart
Καλώς τον. Τραβάω, τραβάω γιατί καλώς ή κακώς είμαι τόσο νομοταγής και διαφυλάττω την ησυχία των άλλων τόσο που καταντάει χαζομάρα δηλαδή. Και να τα πάρει και μαζί του όπως λες, που να τα βάλει? ΄Σάμπως θα χωράνε??:)

@marianaonice
Καλώς την.Είναι μεγάλη αλήθεια αυτό που λες. Συνήθως την περισσότερη φασαρία κάνουν αυτοί που δεν έχουν τίποτα να πουν!Σωστήή.

kalynama είπε...

βροχή μου καλησπέρα...

γέλασα... και γέλασα πολύ....
όλοι μας έχουμε από έναν ¨καλό γείτονα¨.. τί να πω κι εγώ που ακριβώς δίπλα στο διαμέρισμα έχω ένα ζευγάρι ηλικιωμένων που όταν βλέπουν τηλεόραση λες και βρισκόμαστε σε αλάνα... άσε που εγώ έχω στο mute τη δική μου και ακούω από τη δική τους...

Σε φιλώ :-)))

Aggelos Spyrou είπε...

Οφθαλμόν αντί οφθαλμού!

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η πόλη που τόσο μας ταλαιπωρεί μα τόσο την αγαπάμε, εμείς οι άνθρωποι που μυαλό δεν βάζουμε, προκειμένου να κάνουμε οτι μας βολεύει! Είμαστε πολλοί, πάρα πολλοί για να βρούμε άκρη.

Καλημέρα rain

mania είπε...

Βρε Rain,
μπας και είναι κουφοί όλοι και για αυτό μιλούν δυνατά και εσύ τους παρεξήγησες;;;

rain είπε...

@kalynama
Καλέ δε λες και πάλι καλά που είναι κάποιας ηλικίας και δεν ακούς άλλα πράγματα γιατί που να βάλεις mute meta??!!!:)

@aggelos spyrou
Α πα πα. Δε κάνω εγώ τέτοια πράματα!

@freedula
Μωρέ την αγαπάμε δε λες τίποτα. ΄Μαζί δε κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε!

@mania
Καλώς την.Μπαα Τσεκαρισμένο είναι. Χαιρουν άκρας υγείας.

Φιλιά πολλά

KitsosMitsos είπε...

Το νεοελληνικό σύνδρομο του ξέρεις-ποιος-είμαι-εγώ-και-πόσα-ξοδεύω.
Πλούτισαν γρήγορα χωρίς να εκ-παιδευτούν και συμπεριφέρονται ανάλογα.
Πολύ συχνό και απαντάται παντού!

rain είπε...

@kitsosmitsos
Γεια σου κι αλήθεια λες. Μα δεν είναι υπέροχοι οι χαρακτήρες του Αστερίξ? και ιδιαίτερα ο αγαπημένος Κακοφωνίξ!!Καλημέρα

Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΦΙΛΑΡΑΚΙ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΑΛΙΚΗ, ΤΗΝ ΟΛΓΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΛΥΚΕΙΑ ΑΠΟΝΟΜΗ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΑΛΙΚΗ, ΤΗΝ ΟΛΓΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΛΥΚΕΙΑ ΑΠΟΝΟΜΗ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΚΑΚΕ ΜΟΥ ΛΥΚΕ

ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΨΥΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΛΥΚΟ ΜΟΥ ΚΑΚΟ ΛΥΚΟ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΛΥΚΑΙΝΑ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΛΥΚΑΙΝΑ