19 Απρ 2010

Πόσο δύσκολο είναι να είσαι γυναίκα

Πραγματικά είναι ασύλληπτα βάρβαρη και απάνθρωπη η φριχτή παράδοση ορισμένων χωρών να ευνουχίζουν τις γυναίκες ψυχή και σώμα. Τις γυναίκες που δημιουργούν ζωή. Τις γυναίκες που είναι μάνες αυτών που τις ποδοπατούν. Τις γυναίκες που έπρεπε να σέβονται και να τις προστατεύουν, τις καταδυναστεύουν, τις διαλύουν και τους στερούν το δικαίωμα στη ζωή. Σοκαριστικό, κτηνώδες, το λιγότερο και πρέπει να τελειώσει αυτή η ιστορία. ΤΩΡΑ.
"Η γυναικεία περιτομή ισχύει σε 28 αφρικανικές χώρες και εφαρμόζεται καθημερινά σε 6.000 μικρά κορίτσια. Μητέρες, που και οι ίδιες έχουν υποφέρει, επιτρέπουν ακόμη να συμβαίνει αυτό στις κόρες τους. Ο λόγος; Φοβούνται πως κανένας άντρας δεν θα δεχθεί να τις παντρευτεί αν δεν τους αφαιρέσουν την κλειτορίδα. Η εγχείριση γίνεται χωρίς αναισθησία, με βαναυσότητα, βρώμικα εργαλεία ή πολλές φορές ακόμη και με τα δόντια. Σοκ, τοπική μόλυνση, σηψαιμία, HIV, καταστροφή της ουρήθρας ή του πρωκτού και τέτανος είναι μερικές από τις πιο συνηθισμένες επιπτώσεις. Ενώ στις μακροπρόθεσμες επιπλοκές περιλαμβάνονται χρόνια και επαναλαμβανόμενα ουρητικά προβλήματα, προβλήματα στην έμμηνο ρύση, κατάθλιψη ή ακόμη και θάνατος." 

Η Γουόρις Ντίρι όμως ξεσπά στον επίλογο της αυτοβιογραφίας της: «Η γυναίκα είναι μια θεά. Ο Θεός μάς έστειλε εδώ. Χωρίς εμάς δεν θα υπήρχε αυτός ο κόσμος. Είμαστε κατά πολύ πιο ισχυρές από τους άντρες. Δεν θα έπρεπε λοιπόν να καταπιεζόμαστε και να υποφέρουμε για χάρη τους». 

11 σχόλια:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΤΗΝ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΟΛΗ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ.
ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.

Ra Ma είπε...

Την έχω υπόψιν μου και κάθε φορά ...ανατριχιάζω!!!

Καλημέρα!!!

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...

Έχω γεννηθεί και μεγαλώσει σε χώρα της Αφρικής. Συγκεκριμένα στην Αιθιοπία.
Γνωρίζω για το φοβερό αυτό έθιμο της κλειτοριδεκτομής και είναι μια μάστιγα που δεν καταπολεμείται εύκολα λόγω της τρομακτικής αμάθειας που επικρατεί εκεί. Ακόμη και γυναίκες που ζουν στις περιοχές αυτές θεωρούν "επιβεβλημένη" πράξη την κτηνωδία αυτή. Δεν γνωρίζω από που κατάγεται Ντίρι η φυσιογνωμία της όμως μου θυμίζει πολύ Αιθιοπίδα.
Πρέπει να σοκαριζόμαστε λίγο εδώ εμείς οι "πολιτισμένοι" για να καταλάβουμε ότι ζουν και άλλοι λαοί στην γη αυτή

rain είπε...

@σκρουτζάκος
Καθώς και η ταινία που βγήκε τώρα και είδα ήταν συγκλονιστική, πίστεψέ με!
Καλό σου βράδυ

rain είπε...

@μαρκονι
Μονο ανατριχιάζεις??? Σοκαριστικό του λέω και καλά οι λέξεις μα οι εικόνες μένουν!
Καλησπερούδια

rain είπε...

@christobal
H συγκεκριμένη κοπέλα είναι απο τη Σομαλία. Ξέρεις τι σκεφτόμουν? Από τη μία είναι όπως λες αυτές οι γυναίκες που δεν έχουν γνωρίσει κάτι διαφορετικό και ζουν στην άγνοια θεωρώντας αυτονόητη την κτηνωδία. Οι άλλες όμως από την άλλη που ζουν στν Ευρώπη στην Αμερική και οπουδήποτε αλλού στον κόσμο και ζουν παγιδευμένες χωρίς καμμία ελπίδα διαφυγής..απόγνωση ασυληπτη.
Καλό σου βράδυ

koulpa είπε...

παπα το ειχα διαβάσει πριν δέκα χρόνια.. ο επίλογός της με ταλεπορέι από μωρό.. σαν απορεία.. δλδ το λογικό βήμα του πολιτισμού θα ήταν να κρατουν μερικά αρσενικά μονο για αναπαράγωγή.. ευτυχώς για μας οι μαμάδες παραλογα αγαπούν τα αγόρια.. :):)
καλησπερούδια :):)

Ανώνυμος είπε...

Παλιότερα το είχα διαβάσει κι εγώ κι ένα μήνα δεν μπορούσα να ξεχάσω τις περιγραφές. Βγήκε ταινία; Δεν το πήρα χαμπάρι. Ωραίο θέμα βροχούλα

rain είπε...

@koulpa
Μπα δεν είναι καθόλου παράλογο. Ηταν είναι και θα είναι έτσι! Αυθορμήτως προκύπτει!
Καλό μήνα κουλπάκο

rain είπε...

@skroutzakos
Πολλά πολλά χαμόγελα και σε σένα και μια αγκαλιά λουλούδια για την πρωτομηνιά! Σε φιλώ

rain είπε...

@freedula
Βγήκε και ταινία Ελευθερία μου και είναι συγκλονιστική κατά την προσωπική μου άποψη πάντα!
Σε φιλω και καλό μήνα

Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΦΙΛΑΡΑΚΙ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΑΛΙΚΗ, ΤΗΝ ΟΛΓΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΛΥΚΕΙΑ ΑΠΟΝΟΜΗ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΑΛΙΚΗ, ΤΗΝ ΟΛΓΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΛΥΚΕΙΑ ΑΠΟΝΟΜΗ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΚΑΚΕ ΜΟΥ ΛΥΚΕ

ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΨΥΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΛΥΚΟ ΜΟΥ ΚΑΚΟ ΛΥΚΟ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΛΥΚΑΙΝΑ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΛΥΚΑΙΝΑ