6 Ιουν 2009

ΔΙΚΑΙΟ

Ήθελα να ήξερα γιατί το ονομάζουν Οικογενειακό Δίκαιο. Μάλλον Μητρός Δίκαιο έπρεπε να το ονομάσουν για να λέμε τα πράγματα ως έχουν. Γιατί Πατρός Δίκαιο δεν βλέπω να υπάρχει. Αν ένας πατέρας θέλει να διεκδικήσει κάτι για το παιδί του ή αδικείται κάπου είναι χαμένος από χέρι. Μη το παλεύεις, λένε οι δικηγόροι, ο νόμος είναι με τη μάνα. Ο νόμος έπρεπε να είναι με το Δίκαιο και να εξετάζει όλες τις παραμέτρους και μετά να βγάζει απόφαση, λέω εγώ, με κύριο γνώμονα το παιδί. Ο νόμος πρέπει να προστατεύει και τον πατέρα.

Όπως επίσης λέω πως καλό θα ήταν πριν φτάσουν τα ζευγάρια στο ειδώλιο να αφήνουν στην άκρη τις εμπάθειες και τις μεταξύ τους διαφωνίες-απωθημένα και να κοιτούν και οι δύο προς μία και μόνο κατεύθυνση. Στο παιδί.

Αλλά...ουτε καν οι περισσότεροι και ακόμα χειρότερα δεν έχουν ιδέα πόσο κακό κάνουν παρά μόνο αν η ίδιοι έχουν εμπλακεί σε τέτοιες ιστορίες απείρου κάλλους...Δεν έχουν ιδέα πως σημαδεύεται η ψυχή ενός παιδιού από αντιπαραθέσεις και διεκδικήσεις και προχωρούν ακάθεκτοι - καταστροφικοί. Σταματήστε! θα έλεγα.

Αλλά αυτό το λέω απλά εγώ.....

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΑΛΩΣΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ

ΗΤΑΝ ΑΡΧΗ ΜΟΥ
ΕΞΑΛΛΟΥ ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΘΑ ΕΙΧΕ?

korinoskilo είπε...

εγω ξερω δυο περιπτωσεις που τα παιδια ειναι με τον μπαμπα παντως...

δεν κατανοησα το θεμα καλα .. που ειναι το προβλημα ..... που τα πηρες??????


καλησπερες

An-Lu είπε...

Να σου πώ, καλά κάνουν και "κατεβαίνουν" και οι αδικημένοι μπαμπάδες σε σχήμα αύριο...

Meropi είπε...

Ο νόμος προστατεύει και τον πατέρα Βροχούλα μου. Συγκεκριμένα λέει ότι γνώμονας για την ανάθεση της επιμέλειας του παιδιού είναι μόνο και μόνο το συμφέρον του (του παιδιού) και τίποτε άλλο. Τα Δικαστήρια σταθμίζοντας αυτό το συμφέρον, τις περισσότερες φορές αναθέτουν την επιμέλεια στη μητέρα, θεωρώντας ότι μ' αυτήν θα είναι καλύτερα τα παιδιά. Η πείρα μου λέει ότι τις περισσότερες φορές η μητέρα είναι αυτή που διεκδικεί την επιμέλεια. Ο πατέρας σπάνια το κάνει.
Όσον αφορά το άλλο που γράφεις ότι η ψυχή του παιδιού σημαδεύεται με τις αντιπαραθέσεις, συμφωνώ και επαυξάνω.

rain είπε...

@άρωμα μαύρης παπαρούνας
Μωρέ νόημα δεν έχει και άνθρωποι είμαστε. Κάποια στιγμή ισως κάτι ξεφύγει αλλά μιλώ για κόντρες που καταλήγουν σε δικαστήρια και γενικά χοντρά πράγματα! Πάντως μπράβο σου, καλά έκανες!
Φιλιά

rain είπε...

@kokinoskilo
Το ότι τα'χω πάρει ξεκινά από προσωπικά θέματα που έχουν αναβιώσει τελευταία!
Σε φιλώ...

rain είπε...

@an lu
Ναι, σαφώς καλά κάνουν γιατί υπάρχουν και μπαμπάδες που πραγματικά ενδιαφέρονται και δεν είναι όλες οι μαμάδες αυτονόητα ικανές! Συμφωνείς?

rain είπε...

@μεροπη
Αχ μερόπη μου τι να σου πω! Οποιον δικηγόρο και άν έχω ρωτήσει τελευταίως η απάντηση είναι ίδια. Μην εκείνο ο νομος είναι με τη μάνα, μην ζητήσετε κοινή επιμέλεια ο νόμος είναι με τη μάνα, μην το άλλο η ίδια απάντηση παντού γιαυτό και θύμωσα. Υπάρχουν και πατεράδες που είναι ιδιαίτερα άξιοι και θέλουν να εμπλέκονται ενεργά στη ζωή του παιδιού χωρίς η μάνα να έχει το πάνω χέρι λόγω επιμέλειας και να δρα ανενόχλητη ασχέτως πιο είναι το καλύτερο για το παιδί ακόμα και στα πιο απλά πράγματα.
Την καλημέρα μου μερόπη μου και αν μπορείς να μας φωτίσεις περισσότερο καλοδεχούμενη! Σε φιλώ

Meropi είπε...

Βροχούλα μου καλημέρα.
Απ' ότι κατάλαβα έχεις κάποιο δικό σου πρόσωπο (άντρα) που θέλει να διεκδικήσει την επιμέλεια των παιδιών του. Λοιπόν άκου πώς σκέφτονται συνήθως οι δικαστές πάνω σ' αυτό το θέμα. Κατ' αρχάς κοιτάζουν, κατά το δυνατόν, το παιδί να μην αλλάξει τις συνήθειες και το περιβάλλον που ζει μέχρι τώρα, γιατί η αλλαγή του φέρνει μεγάλη αναστάτωση. Αν δεν συντρέχει κάποιος σπουδαίος λόγος που καθιστά αναγκαίο να αλλάξει το παιδί περιβάλλον (π.χ. κακοποίηση, αδιαφορία, ασθένεια του γονιού κλπ) συνήθως ο Δικαστής αφήνει το παιδί εκεί που συνήθισε. Δεν ξέρω στην περίπτωση που ενδιαφέρεσαι εσύ ποιες ειδικότερα συνθήκες συντρέχουν. Αν θέλεις στείλε μου email.

Dee Dee είπε...

Να πω οτι εχεις αδικο, ψεμα θα ειναι!

Μακαρι να μπορουν τα ζευγαρια να βρισκουν διοδους επικοινωνιας με γνωμονα το καλο του/των παιδιου/ων.

Κι οπως ειπες κι εσυ, ανθρωπινο ειναι να ξεφυγουν και να καυγαδισουν και καποιες φορες μπροστα στα παιδια. Οταν βλεπουν οτι χανεται ο ελεγχος ομως και εμπλεκονται δικαστηρια και χρονοβορες και ψυχοφθορες καταστασεις, καλο θα ειναι να επικεκντρωνονται στα παιδια και να τα προστατεψουν!

Καλη εβδομαδα!!

patsiouri είπε...

Δυστυχώς σ'αυτή τη χώρα που το επίπεδο έχει καταντήσει δάπεδο, αυτά συμβαίνουν πολύ συχνά.
Γνωρίζω δυστυχώς άπειρους αδικημένους από διαζύγιο, μαμάδες και μπαμπάδες.
Πολλές γυναίκες που αντιμετωπίζουν σοβαρότατο οικονομικό πρόβλημα (εφ'όσον ο λεγάμενος δε δίνει φραγκο) αλλά και συναισθηματικό αφού απολογούνται καθημερινά στο παιδί τους για τον "εξαφανισμένο" υφαίνοντας ωραίες ιστορίες...
Πολλοί άντρες βρίσκονται με δεμένα τα χέρια μπροστά στο νόμο κάποιες φορές που το παιδί μεγαλώνει με μία τρελή που το δέρνει ο γκόμενός της και διάφορα άλλα τέτοια.

Πες στο φίλο σου πάντως να μη σταματήσει να επμένει.
Από προσωπική πείρα σου λέω πως το χειρότερο είναι να τα παρατήσει κανείς...

KitsosMitsos είπε...

Πάνω απ'όλα, κρίμα για τα παιδιά...

Ra Ma είπε...

Πραγματικά αυτά που βλέπουμε στους χωρισμένους γνωστούς μας, μας πληγώνουν. Έχουμε δει υπερβολές και από τις δύο μεριές. Δυστυχώς...

Εσύ καλά είσαι???? Έφυγες???

Καλημέρες!!!!

rain είπε...

@dee dee
Δυστυχώς σπάνια συννεονοούνται οι δύο πλευρές. Να μου πεις αν απ'την αρχή μπορούσαν μπορεί και να μην χώριζαν. Είναι κι αυτό! Είναι τόσα πολλά. Ας ευχόμαστε πάντα για το καλύτερο!
Φιλιά πολλά ντι ντικα

rain είπε...

@patsiouri
Πατσιουράκι μου μετά από πολυετή πείρα στο άθλημα θέλει τελικά διπλωματία και ψυχραιμία πάνω απ'όλα άσχετα αν εσένα σου'ρχεται ν'ανοίξεις κεφάλια! Αλλά θα επιμείνω όπως κι εσύ εντοπίζεις είναι πιο εύκολο για τη μάνα να δικαιωθεί και ιδιαιτέρως δύσκολο για τον πατέρα. Και υπάρχουν πατεράδες που πραγματικά νοιάζονται, πίστεψέ με!
Σε φιλώ

rain είπε...

@kitsos mitsos
Λίγα τα λόγια σου που λένε τις περισσότερες κουβέντες
Καλή σου μέρα

rain είπε...

@ραδιο μαρκονι
Μαρκονάκι μου δυστυχώς έτσι είναι. Απείρου κάλλους σκηνικά του παραλόγου και στη μέση τα πιτσιρίκια.

Δεν έφυγα,
Φεύγω όμως
και ναι είμαι καλά, σ'ευχαριστώ που πάντα νοιάζεσαι
σε φιλώ

id65 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
id65 είπε...

Διαρκής

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για ένα αστέρι που μέσα του νυχτώνει.

Το δικό μου μικρό αστεράκι, όμηρος της ψυχιατρικά ασθενούς μητέρας του, με την σύμπραξη Δικαστών, Εισαγγελέων, και αρχών Ψυχικής Υγείας.

ΟΛΟΙ τους με Ονοματεπώνυμο.

http://id65.tripod.com/id65_kataggelia.htm

http://save-zack-id65.blogspot.com/2010_02_01_archive.html

Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΦΙΛΑΡΑΚΙ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΑΛΙΚΗ, ΤΗΝ ΟΛΓΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΛΥΚΕΙΑ ΑΠΟΝΟΜΗ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΑΛΙΚΗ, ΤΗΝ ΟΛΓΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΛΥΚΕΙΑ ΑΠΟΝΟΜΗ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΚΑΚΕ ΜΟΥ ΛΥΚΕ

ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΨΥΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΛΥΚΟ ΜΟΥ ΚΑΚΟ ΛΥΚΟ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΛΥΚΑΙΝΑ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΛΥΚΑΙΝΑ