26 Ιαν 2009

Η ΜΠΕΡΤΑ ΤΟΥ ΜΠΑΤΜΑΝ ΕΙΝΑΙ ΡΟΖ....

Και ήμουνα που λες η καλή σου στην κουζίνα αμέριμνη και μαγείρευα..Δεν παίζει ρόλο αλλά γίδα κοκκινιστή...Συνόδευα το Βοσκόπουλο σ'ένα άσμα κι έπινα το τσιπουράκι μου ανακατεύοντας και ξάφνου μπαίνει σίφουνας στην κουζίνα ο μικρός μου - θυμίζω ετών 5 -κρατώντας τα δύο πλαστικά ανθρωπάκια της φωτο σε αυτή τη στάση. Και ακολουθεί ο παρακατω εκπληκτικός διάλογος :
-Μαμα μαμά (τέτοια χαρά, είπα ανακάλυψε πως το δέντρο του ακάλυπτου βγάζει αυτοκινητάκια )
ο μπατμαν και ο σπαϊντερμαν είναι γκεϊ!
-Τι εννοείς παιδί μου? (γουρλωμένα μάτια κοιτώντας αλλου μη δώσω έμφαση!)
-Να, ο, τι κάνουν οι άντρες με γυναίκες αυτοί το κάνουν μεταξύ τους. Σεξ ρε μαμά (γελάκι, ματάκια πονηρά)
-Και που το είδες αυτό παληκάρι μου?
-Στην Πολυκατοικία (και αποχωρεί χοροπηδώντας πηγαίνοντας να συνεχίσει το παιχνίδι του)
Και έχω μείνει με την κουτάλα ανα χείρας, ο Βοσκόπουλος έχει σταματήσει να τραγουδά από ώρα και ξαναγεμίζω ένα ποτηράκι τσιπουράκι!
Ευτυχώς δεν τα κρατούσε και στη σωστή στάση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Και θύμωσα..και νευρίασα..και φυσικά απέκλεισα από την ψυχαγωγία του το συγκεκριμένο..όχι γιατί είμαι ρατσίστρια. Οχι! Ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει, να επιλέξει αυτό που του αρέσει και να το απολαμβάνει. Είμαι όμως κι εγώ ελεύθερη ν'αποφασίσω πως δεν θέλω ένα παιδί αυτής της ηλικίας που ακόμα δεν εχει συνειδητοποιήσει - τι να πρωτοπω, τίποτα στην ουσία - να δέχεται την προβολή αυτής της κατάστασης. Ηξερα πως υπήρχε αυτό το στοιχείο στη σειρά αλλά δεν φαντάστηκα πώς θα πέρναγε στο μυαλουδάκι του ή ότι ήταν τόσο έντονα προβαλλόμενο που θα πέρναγε έτσι κιαλλιώς.
Συζητώντας με την νηπιαγωγό την άλλη μέρα μου ανέφερε πως το προηγούμενο επεισόδιο συμπεριέλαβε και λεσβίες και πως το παρακολουθεί για να προετοιμάζεται γιατί πάνε τα παιδάκια στο σταθμό την άλλη μέρα της προβολής και την ταράζουνε σε ερωτήσεις απείρου κάλους.

Πρέπει εμείς οι γονείς να πάρουμε τον απόλυτο έλεγχο και να μην περιμένουμε από καμμια παραγωγή κανένα σεναριογράφο ν'ασχοληθεί με το τί θα'πρεπε να προβάλλεται και τι όχι και σε ποια ώρα. Εγώ θα αποφασίσω τι θα βλέπει, απλώς! Εγώ θα αποφασίσω τι θα του πω για το διαφορετικό, για το φυσιολογικό, πότε θα του το πω και πώς θα του το πω.

Και μην ανοίξω το στόμα μου και για το πώς προβάλλονται ακόμα και τα "φυσιολογικά" και τα πηδήματα μεταξύ ετερόφυλων! Αντε, γιατί ήταν το περιστατικό τώρα που έτυχε και επικεντρώθηκα σ'αυτό και δεν αναφέρθηκα σ'αυτά. Αντε!

Βέβαια "Είναι κάτι παιδιά που δεν γίνονται άντρες..." πολύ μεγάλο θέμα ανεξάντλητο, μα εγώ αναφέρομαι σε μια συγκεκριμένη παράμετρο, για το πού, πότε και πώς προβάλλεται..

Αυτά πρωί πρωί (Ασχετο, η γίδα έγινε εκπληκτική! κι έβρασα και το ρυζάκι μες το ζουμάκι Ασε σου λεω πανικός έγινε)

21 σχόλια:

faraona είπε...

Δεν φταιει το παιδί ομως βροχούλα μου!Ουτε αυτοι που τα προβάλουν γιατι ειναι αλήτες ουτως η αλλως κι ετσι θα παραμείνουν.
Φταις εσυ που δεν την κλειδώνεις την άτιμη!!!


Σόρρυ κιολας αλλα .....

το ξέρεις οτι το λεω απο αγάπη σε σενα κι απο αγανάκτηση γι αυτους που δεν τους ενδιαφέρει τιποτε παρα μόνο η ακροαματικότητα.
Και την έχουν όπως φαίνεται.Απο μας εξαρταται.

jf είπε...

Έχουμε από καιρού ξεπεράσει το μέτρο… και χωρίς συντονισμένες προσπάθειες και καταγγελίες μου φαίνεται τίποτε δε μπορεί να γίνει. Γιατί εσύ μπορείς να έχεις τον έλεγχο εντός του οίκου σου, αλλά όπως βλέπεις, ο κίνδυνος είναι έξωθεν...
Την καλημέρα μου

rain είπε...

@faraona
Είπα εγώ κάτι αντίθετο? Εννοείται πως φταίω εγώ που δεν έδωσα την πρέπουσα σημασία!!! Το αναφέρω κιόλας! Στο χέρι μας είναι γιατί αν περιμένουμε απ'όποιοδήποτε άλλο χαθήκαμε!

Και ψιτ..φαραονάκι..το ξέρω πως μ'αγαπάς:-)

rain είπε...

@Jaman Fou
Μα έξωθεν είναι οι περισσότεροι και πρέπει να τα γαλουχήσουμε έτσι που ν'αντέχουν, να φιλτράρουν , να επιβιώσουν...πόσο δύσκολα είναι όλα αυτά!
Καλημερούδια σου

neni είπε...

Βροχούλα μου,αν και στην αρχή μου ήρθε να γελάσω διαβαζοντας όλο το κείμενο σκέφτηκα πως έχεις απόλυτο δίκαιο για να τα γράφεις όλα αυτά.Τα παιδιά,είναι πανέξυπνα και αντιλαμβάντονται όλα τα ερεθίσματα που δέχονται.Κλείσε την τηλεόραση και βάλε του να βλέπει παιδικά που θα επιλέγει μόνος του,υπάρχουν κ εκπαιδευτικά cd που θα μπορεί να διαβάσει ή να ασχοληθεί.Τρόποι υπάρχουν πολλοί.Μην ανησυχείς,στην ώρα τους θα τα εξηγήσεις όλα με πολύ αγάπη και αφοσίωση θα καταλάβει.Νομίζω ότι όλα τα παιδάκια σε αυτή την ηλικία αρχίζουν να έχουν τέτοιες ανησυχίες και να πετάνε διάφορα.
Όσο για την γίδα,εκπίζω να την απολαύσατε όλοι μαζί τόσο πολύ που να "ξέχασες" το περιστατικό με τον μικρό σου!!
Φιλιά πολλά.

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΙς ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΝΑ ΘΥΜΩΝΕΙς!!!ΚΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΓΙΟ ΕΝΝΙΑ ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ..Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ...ΑΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΕΙΡΑ ΤΗ ΘΕΩΡΟΥΣΑ ΑΚΙΝΔΥΝΗ....ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΒΛΕΠΕ ΜΕ ΤΗ ΓΙΑΓΙΑ ΤΟΥ.....ΡΕ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗς ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ...ΑΝΤΕ ΓΑΜΩΤΙ ΜΟΥ ΜΕ ΦΟΥΡΛΙΣΕς!!!!!!!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Νομίζω πως θα πρέπει να του μιλήσεις.... να τον ενημερώσεις.
Εσύ θα μελετήσεις τον τρόπο και τη στιγμή, περνώντας του μηνύματα..

Τα σημερινά πεντάχρονα ξέρουν περισσότερα από τα πεντάχρονα παλαιότερων εποχών. Και δεν ευθύνεσαι εσύ για την τηλεόραση που είδε. Θα τύχει σε ανύποπτο χρόνο, να δει και απ άλλο σπίτι ή να του το σφυρίξει κάποιο φιλαράκι.

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

rain είπε...

@neni
Είναι τ'ατιμα πανέξυπνα. Μα το αστείο είναι πως δεν βλέπει σχεδόν καθόλου τηλεόραση! Με τα μεγάλα κανένα βραδάκι κι αυτό αν γιατί κι αυτά..που χρόνος! Ε υπέθεσα πως το συγκεκριμένο είναι οκ να περάσουμε την ώρα!
Αμ δε!
Τέλος πάντων ευτράπελα με πιτσιρίκια άπειρα!
Καλησπέρα σου κορίτσι μου

rain είπε...

@παπαρούνα
Αμ εγώ τι πίστευα? τι λέμε τώρα! Το μεσημέρι με ρώτησε να δει τηλεοραση μέχρι να φάμε. Οκ. Και είχε επανάληψη αυτής της σειράς. Για πότε του βρήκα καρτούν μεσημεριατικα..ούτε ο Σουπερμαν τέτοια ταχύτητα!!!
Κλείστη κι εσύ τη ρημάδα!
Φιλιά

rain είπε...

@φυρδην-μιγδην
Μωρέ γλαρένια τι να του πω μια σταλιά μωρό? Θα το παλέψω!
Δε σου λέω θα τ'ακούσει κι απ'αλλού, θα το δει κι αλλού τουλάχιστον να'ναι μικρές οι δόσεις!
Ξέρω κι εγώ...
Αχ αχ...
Καλησπερούδια σου

Alkmini είπε...

Βροχουλα μου
για αυτη τη σειρα και για το ιδιο θεμα ενα πρωι "σκοτωθηκαμε" στο γραφειο, γιατι ειχα και γω ενσταση.
αλλα οι συναδελφισσες γυρισαν και μου ειπαν : Μα αυτο σε ενοχλει, τοσο γινονται γυρω μας, αυτο βρηκε να σε ενοχλησει?
Ε οχι ρε γαμωτο να το τρωω και στη μουρη συνεχεια, σε ελληνικες σειρες σε ξενες σειρες, σε ελληνικα εργα σε ξενα εργα , σε βιβλια, παντουυυυυυυυυ
μα παντουυυυυυυ !!!!
δεν με ενδιαφερουν οι σεξουαλικες προτιμησεις των αλλων, αλλα αυτο το "ντε και καλα να το πεταξουμε στη μουρη σας" με ενοχλει.
Δεν ξερω αν ειδες το εργο με τους Σιμπσονς. Ακομα και εκει εχει σκηνη με καθαρα υπονοουμενα. Μα και εκει? Στο παιδικο??? Ελεος πια!!!!
τσαντιστηκα τωρα.

rain είπε...

@aliki
Οχι δεν το είδα αλλά συμφωνώ μαζί σου απόλυτα όπως καταλαβαίνεις. Τσαντίζομαι δε ακόμα πιο πολύ όταν θυμάμαι ότι τα είχαν βάλει με τον Μπομπ σφουγγαράκι, όταν τα είχαν βάλει με το φιλί στο σήριαλ του Παπακαλιάτη που είχε παιχτεί στις 12 το βράδυ και άλλα πόσα. Μα πόσο υποκριτές είναι??
γιατί υπάρχει όριο στα τρέιλερ των μεταμεσονύχτιων εργων ή εκπομπών που τα παίζουν απ'το μεσημέρι? ασε μην τ'ανοιξω κι εγώ γιατί άντε πια! αντε πια λέω!

patsiouri είπε...

Φιάσκο...
Κι'εγώ δεν είμαι ρατσίστρια σε καμία περίπτωση, ίσα-ίσα εχω υπερασπιστεί τους γκέι συγκεκριμένα σε πάρα πολλά θέματα και θα συνεχισω...αλλά γενικότερα εκνευρίζομαι όταν πάνε να μου πλασσάρουν κάτι.
Με το ζόρι.
Και ιδίως τις ώρες που βλέπουν τηλεόραση τόσο μικρά παιδιά.
Και ω, μα φυσικά, τέτοια υποκρισία!
Τους ενόχλησε το φιλί του Παπακαλιάτη, χά!
Αν, όπως υποστηρίζουν, θέλουν να δείξουν στους τηλεθεατές πως υπάρχει και άλλου είδους ζωή πέραν του μικροαστικού στερεότυπου ( γιατί αυτός υποτίθεται είναι ο σκοπός), ας φτιάξουν ένα σήριαλ με δέκα αρχιμανδρίτες που εμπλέκονται σε σκάνδαλα παιδεραστίας, να ξέρουν οι γονείς και τα παιδιά τι να αποφεύγουν εν πάσει περιπτώσει...

"ζαχαρούλα.." είπε...

την συγκεκριμένη σκηνή, την έδειξε προς το τέλος του επεισοδίου... άρα γύρω στις 10!!! οι δικές μου ανιψιές που είναι 3,5 και 5,5 εκείνη την ώρα είναι στα κρεβάτια τους..... νομίζω ότι η ώρα και το σημαδάκι πάνω δεξιά στην οθόνη είναι σωστά... δεν το έδειξε μεσημέρι!!!!

όσο για το αν πρέπει να προβάλλονται, θα με βρεις σύμφωνη.. τα παιδιά δεν πρέπει να τα φυλάμε σε γυάλα... πρέπει να μάθουν να αποφασίζουν.. για μικρά πράγματα όταν είναι μικρά και για πιο σοβαρά πράγματα όσο μεγαλώνουν..

δεν είμαι μαμά.. δεν ξέρω.. έτσι νομίζω...

σε φιλώ...............

rain είπε...

@patsiouri
Αντε ντε και μου'λειψες! Welcome back!
τι να πουμε ρε πατσιουράκι..και ποιος ν'ακούσει..
Και μην ακούω για αρχιμανδριτες γιατί βγάζω καπνούς..

rain είπε...

@ζαχαρούλα
Αααα δεν παίζει έτσι ζαχαρούλα μου γιατι έχει μεγάλα αδερφάκια, γιατί κοιμάται κανένα δύωρο το μεσημέρι κλπ
Συν το ότι λένε ότι απευθύνεται σε όλη την οικογένεια.
Οπως και να'χει εγώ το απέκλεισα. Και να σου πω και κάτι άλλο? Το βάζει και το μεσημέρι κατά τις 1200 σε επανάληψη. Οπότε τι να λέμε ρε ζαχαρούλα μου...

Ra Ma είπε...

Δεν υπάρχουν κακές εκπομπές, οι επιλογές μας είναι κακές, κάπως έτσι το είπε κάποιος και είναι σωστό. Είμαστε και εμείς τυχεροί που τα παιδιά μας, εννέα το πολύ είναι στα κρεβάτια τους, αλλά δεν είναι όλα έτσι ζαχαρούλα μου. Όταν η τηλεόραση είναι ανοιχτή είμαστε πάντα σε επιφυλακή, αλλά γίνονται και ατυχήματα.

Το καλοκαίρι στη θάλασσα στα πέντε μέτρα είχαμε ένα lesbian προκλητικότατο επεισόδιο. Η μικρή μας άρχισε να ρωτά και δεν το ξεπεράσαμε το γεγονός με απαντήσεις του στυλ ότι της βάζει λάδι ή ο ένας είναι άντρας με ...γυναικομαστία (μη γελάς, έχεις ακούσει ποιο γελοία δικαιολογία?). Τελικά ...αφού πρώτα ζητήσαμε συγνώμη από τον κ. Βαλλιανάτο, της είπαμε αυτό που νομίζαμε πως ήταν σωστό να ακούσει και όσο χρειαζόταν για να μην κοιτά. Δεν χρειαζόταν νομίζω να την γεμίζαμε με πληροφορίες που δεν θα μπορούσε να αφομοιώσει και από πάνω θα την μπέρδευαν, θα ωριμάσει η στιγμή που θα γίνει και αυτό.

Καλό βράδυ και τα μάτια σου δεκατέσσερα ε?

rain είπε...

@radio marconi
"Γυναικομαστία????"χαχαχαχα
Αν είναι δυνατόν!
Σωστό! Σε επιφυλακή το λιγότερο! Σε αιφνιδιαζει η ρημάδα από κει που δεν το περιμένεις!
Καλά που έκανες και εξήγησες στο παιδί!
Καλό σου βράδυ μαρκονάκι

KitsosMitsos είπε...

Η τηλεόραση είναι εύκολη μπέιμπι σίτερ αλλά δεν είναι η καλύτερη ;-)
Καλύτερα άλλες παραγωγικές δραστηριότητες.

rain είπε...

@kitsos mitsos
Μετά από μια δύσκολη μέρα (που όλα τα παιδιά έχουνα ατυή την εποχή) δεν είναι κακό να δουν και καμμιά ώρα ντε! Μόνο που θα βλέπουν Μίκυ και Ντόναλντ εις το εξής:-)

marianaonice είπε...

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!!

έχουν υπερβεί κάθε όριο πια!!
έλεος!!!

Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΦΙΛΑΡΑΚΙ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΑΛΙΚΗ, ΤΗΝ ΟΛΓΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΛΥΚΕΙΑ ΑΠΟΝΟΜΗ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΑΛΙΚΗ, ΤΗΝ ΟΛΓΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΛΥΚΕΙΑ ΑΠΟΝΟΜΗ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΚΑΚΕ ΜΟΥ ΛΥΚΕ

ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΨΥΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΛΥΚΟ ΜΟΥ ΚΑΚΟ ΛΥΚΟ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΛΥΚΑΙΝΑ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΛΥΚΑΙΝΑ