11 Νοε 2008

ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΗ????????

Τα παιδιά μου φοιτούν σε δημόσια σχολεία όπως τα περισσότερα παιδιά μας. Και να είχα την οικονομική δυνατότητα να τα στείλω σε ιδιωτικό πάλι σε δημόσιο θα τα'στελνα αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Αυτή η ιστορία που με απασχόλησε την βδομάδα που πέρασε και με εκνεύρισε ήταν η εξής: Μια μέρα ηρθε το καμάρι μου το μεγάλο - μη φανταστείς, δεν έχει κλείσει τα 14 - να μου ανακοινώσει πως η πολιτιστική ομάδα του σχολείου που φροντισε να γραφτεί, θα κάνει εκδρομή......στο Παρίσι!!!
Τον κοίταξα μην πιστεύοντας ότι άκουσα καλά! Ναι, μαμά, λέει, θα πάμε στο Παρίσι, επτά ημέρες!!!!, με 850 ευρώ το άτομο (χώρια αυτά που θα πρέπει να έχει μαζί, σου βάζω χιλιαρικάκι πολύ σπαγγοραμένα). Δεν ήξερα από που να πιάσω και που να τ'αφήσω!
Συνοικιακό δημόσιο Γυμνάσιο και μου οργανώνεις εκδρομή τέτοιου κόστους, και με βάζεις και στην διαδικασία να πω στο παιδί πως δεν έχω να του παρέχω αυτό το ξεχωριστό έξοδο για ψυχαγωγία??? Δηλαδή που απευθύνονται το κέρατό μου? Πάμε όλοι μας κατά διαόλου οικονομικά και που'σαι ακόμα κι αυτοί "βαρκούλες αρμενίζουν?"
Εξάντλησαν την Ελλάδα μας που ολο κι όλο δυο χρόνια τώρα τα'χουν πάει το πολύ μισή ώρα απόσταση εκδρομούλα και πιάσαμε το εξωτερικό? Κι όλα αυτά σε τόσο μικρή ηλικία? Έλεος.
Τώρα θα μου πεις αν σου περισσεύανε θα'κανες τοσο ντόρο? Αν μου περισσεύανε προφανώς δεν θα καθόμουν να αναλύω την οικονομική κρίση αλλά θα το'πιανα από αλλού! Απ'το παράλογο της εμφανώς παράλογης εκδρομής αντιστοίχως του νεαρού της ηλικίας και της αποστάσεως!!!!
Δεν μου φτάναν όλα τ'αλλα θα μου βάλουν και το νταλκά της ακριβότερης πρωτεύουσας (δεν αντιλέγω, πανέμορφης)ως εκδρομούλα?? από δημόσιο σχολείο???με χιλιαρικάκι??και πετρέλαιο, φροντιστήρια, λαδάκι φετινό, αθλητικές δραστηριότητες, εξόδους, ανατροφή, ρουχισμός, καθημερινότητα?? ποιος??πότε??σε καρτ ποστάλ απ'τον πύργο του Αϊφελ??για πες..
Γαμώτο, είμαι παράλογη????

PS Τα χρήματα ο κανακάρης μου θα τα μαζέψει, χαρτζηλίκια, αποταμιευμένα, δώρα..αλλά και πάλι εξακολουθώ να το θεωρώ όλο αυτό υπερβολικό και χωρίς καμμία λογική!

6 σχόλια:

Roadartist είπε...

Καλημέρα βροχούλα.
Πραγματικά έχεις απόλυτο δίκιο.
Είναι υπερβολικά τα χρήματα..υπερβολικά!! Και πραγματικά θα μπορέσουν να τα διαθέσουν οι υπόλοιποι γονείς??
Εγώ δεν νομίζω κανείς να μπορεί να δώσει 1000e έτσι εύκολα..(και 800e δηλαδή αρκετά μου φαίνονται..)
Προσωπικά στα 27 μου και ακόμα δεν έχω πάει στο Παρίσι :( ..
Αν και φαντάζεσαι πόσο πολύ το θέλω..σαν όνειρο το έχω.. Βρες ένα όμορφο τρόπο να πεις στο κούκλο σου..ότι προέχουν άλλα..και ότι ίσως πες..έχετε κανονίσει να πάτε οικογενειακώς κάπου..όλοι μαζί..
Να το ξεχάσει..και να μη καταλάβει οτι γίνεται για το γνωστό λόγο..
Αν έχεις πιο προσωπικές επαφές με άλλους γονείς, αλήθεια αυτοί τι θα κάνουν?? Μου κάνει πραγματικά εντύπωση που πρόκειται και για ένα δημόσιο σχολείο..
Εμάς οι .........αχρείοι συνέχεια στην Ακρόπολη μας πηγαίνανε (κάθε μήνα!!!!) και στο Πλανητάριο..!!
(ο καθένας με τα προβλήματα του..)
:)))
Δεν είσαι παράλογη σίγουρα.. ;)

rain είπε...

Αρτιστάκι μου αυτό λέω κι εγώ. Και τα χρήματα πες, μαζεύονται, τα μαζεύει κλπ αρνούμαι να δεχτώ ότι θα πάει τέτοιο ποσό για τέτοιο σκοπό.
Και πως να ξεχαστεί ρε αρτιστάκι όταν θα πάνε οι φίλοι του? οι συμμαθητές του? Γιαυτό τα'χω πάρει με την διαδικασία που μας υπέβαλαν! Κι αν βρεθεί τρόπος να μην συμμετέχει αλλά και να είναι ευχαριστημένος με αυτή την επιλογή (που δεν το κόβω να συμβαίνει) τότε κάτι κάναμε.
Γιατί νομίζεις στην Ακρόπολη τα έχουν πάει? Αμ δε! Κανονίζουμε να τα πάμε εμείς το ΣΚ!
Γι αυτό σου λέω παιδί μου!Παράλογοοοο? Δεν απαντάει..άρα..λογικό!!!!!!!!!!!!!

Axis Mundi είπε...

Να μαι κι εγώ στην γειτονιά!
Αυτό που μόλις διάβασα είναι... απαράδεκτο... μόνο αυτό... απαράδεκτο.
Δεν είσαι καθόλου παράλογη και με θλίβει το γεγονός που αυτό γίνεται απο ένα δημόσιο σχολείο...
800 ευρώ είναι μηνιαίος μισθός για την πλειοψηφία των ελλήνων και πόσο μάλλον όταν αυτοι έχουν παιδιά. Ειλικρινά δεν ξέρω τι άλλο να πω. Το επόμενο που θ' ακούσω θα είναι να τους υποχρεώσουν να φοράνε στολή Dior και σχολικες τσάντες Luis Vuitton. Έλεος δλδ...

rain είπε...

@axis mundi
Καλώς τονα! Που'σουνα συ καλέ??
Ξέρεις κάποιος μπορεί να πει πως όλο αυτό είναι προαιρετικό και ας μην έμπαινε στην ομάδα αν δεν ηθελε αλλά εξακολουθώ να φωνάζω πως δεν είναι αυτά προγράμματα επί του πραγματικού!
Οσο για τα ρούχα..άσε τι βλέπω κάθε πρωί γιατί έχω και την τύχη να μένω πολύ κοντά στο σχολείο! Σκηνές απείρου κάλους!
Καληνυχτούδια σου

Alkmini είπε...

Βροχουλα μου
στα Παρισια μπορειτε να πατε οικογενειακως. τι να σου πω τωρα, κουφαθηκα διαβαζοντας σε.
τωρα φταιω εγω να σκεφτω οτι καποιος θα παρει γερη μιζα απ αυτη την εκδρομη? δεν ξερω αν ειναι καθηγητης, δ/ντης η οτι αλλο θελει, αλλα γμτ τελευταια ολο εκει παει το μυαλο μου. στις μιζες και στις αρπαχτες.
εχεις δικιο τι να σου πω. θα μπορουσαν τουλαχιστον να το συζητησων στο συλλογο γονεων και κηδεμονων πριν αποφασισουν.
Ακριβη , πολυ ακριβη εκδρομη!!!
φιλακια γλυκεια βροχουλα.

rain είπε...

@aliki
Αμ πως..κάτι δεν θα παίζει σαν αυτό που σκέφτεσαι? Τι να πω, δεν έχω ιδέα. Αυτό που ξέρω είναι ότι μ'έβαλαν σε ατέλειωτες ψυχοφθόρες συζητήσεις και αϊ σιχτίρ τελικά.
Φιλάκια αλικάκι

Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΦΙΛΑΡΑΚΙ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΑΛΙΚΗ, ΤΗΝ ΟΛΓΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΛΥΚΕΙΑ ΑΠΟΝΟΜΗ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΑΛΙΚΗ, ΤΗΝ ΟΛΓΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΛΥΚΕΙΑ ΑΠΟΝΟΜΗ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΚΑΚΕ ΜΟΥ ΛΥΚΕ

ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΨΥΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΛΥΚΟ ΜΟΥ ΚΑΚΟ ΛΥΚΟ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΛΥΚΑΙΝΑ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΛΥΚΑΙΝΑ