7 Απρ 2008

It's my right!! Isn't it?

Εκεί που χάζευα αμέριμνα σ'ένα ανελέητο ζάπινγκ βλακείας μεσημεριανής -ναι, συμβαίνει που και που να'χω χρόνο για σκότωμα-σταματώ να δω λίγες ειδήσεις να μην εκτίθομαι κιόλας όσον αφορά τα νέα του τόπου μου. Και τι ήταν ν'ακούσω η γυναίκα εκεί στ'ανάσκελο προσπαθώντας να στεγνώσω τα νύχια των υπέροχων ποδιών μου? Ο υπουργούλης λεει υγείας λεει καθώς και είναι η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας ανακοινωσε σχέδιο που αφορά το κάπνισμα. Καλά ως εδώ. Απαγόρευση πώλησης και προώθησης προϊόντων καπνού σε ανηλίκους. Πάρα πολύ καλά ως εδώ. Προστασία από το παθητικό κάπνισμα. Πάρα πολύ καλά ως εδώ. Βγάλανε και αντικαπνιστικό CDROM με καρτούν και τραγούδι των συμπαθεστάτων Ημισκουμπρίων που ονομάζεται "πάφα πούφα το τσιγάρο". Πολύ καλά και ως εδώ.Θα απαγορευτεί το κάπνισμα σ'όλους τους δημόσιους χώρους. Δεν με χαλάει καθόλου, ισα ισα παρότι καπνίστρια όταν ζητώ ένα χαρτί απ'τον υπάλληλο και τρώω στη μάπα τον καπνό απ'το τσιγάρο του που αργοσβήνει στο πανβρώμικο τασάκι μπροστά του, ναι προτιμώ να μην καπνίζει. Ας κάνει διάλλειμα! Καλά ως εδώ. Αμ άκουσα και τ'άλλο! Θ'απαγορεύεται λεει το καπνισμα σε ΜΠΑΡ!!!! ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ!!!! ΚΛΑΜΠ !!!! ΑΑΑΑΑ ίσαμε δω και μη παρέκει!. Δηλαδή να πάω να πιω το ποτό μου, ν'ακούσω τα καψουροτράγουδά μου, να συζητήσω το νταλκά μου με τη φιλενάδα μου, κουμπάρα, γειτόνισσα, και να μην ανάψω ένα τσιγαράκι ?? Μα σαν λίγο ρατσιστικό να μου ακούγεται τουτο? Δεν υπάρχει μέση λύση με χώρους μη καπνιστών και καπνιστών? ή με μαγαζιά έστω καπνιστών και μη? Υπάρχει κι άλλη λύση! Σπιτάκι μας. Σάμπως έξω που βγαίνουμε κορόιδα δεν πιανομαστε? Να σου φτιάξω φρέντο και με σπέσιαλ αφρόγαλα που να μην σου λείψει ο Φλόκας καθόλου! Και τσάμπα!
ΑΑΑΑχχχχ και να δω τον Ελληνάρα να μένει πιστός σ'αυτές τις οδηγίες κι ας ψοφήσω η γυναίκα. Και καλά. Εγώ δεν είμαι μανιώδεις καπνίστρια..αμ αυτοί που είναι που τους έχω δει στην Αμερική να τρώνε στο φτερό για να βγουν έξω να κάνουν τσιγάρο και να παίρνουν και το κρασάκι τους των πόσων δολλαρίων σε πλαστικό στο χέρι...και δώστου μεσα έξω χωνεύανε οι άνθρωποι και ξαναπαραγγέλναν στο καπάκι...Ισως υπάρχει κι εκεί σκοπός!!!!!!!!!!
Και τώρα τους πήρε ο πόνος για τα μέτρα. Οταν αλωνίζουν οι εταιρείες παγκοσμίων και τεραστίων συμφερόντων και είναι τακίμια μαζί τους και όλοι μαζί μας ρίχνανε στο πάφα πουφα ήτανε καλά και τώρα το παίζουν μεσσίες ένεκα και το πάσχα να'χει ένα συνειρμό να μας γλυτώσουν από τη μάστιγα?? Ε άντε και..
Ωρεεε Είμαι πάρα πολύ περίεργη να δω τι θα γίνει. Βέβαια η εφαρμογή θα είναι από 1/1/2010. Σιγά σιγά να το συνειδητοποιούμε...
Δεν λέω, συμφωνώ. Δεν χρειάζεται να γίνουμε πολλοι, κι άλλοι καπνιστές αλλά με τους ήδη υπάρχοντες τι θα γίνει άραγε? Μια που το'πα τούτο θυμήθηκα κι άλλη φοβερή ατάκα. Οτι λέει η χώρα μας είναι πρώτη σε κατανάλωση καπνού λεει και ντρέπονται λεει γι αυτό. Απ'το γέλιο παρά λίγο το πάπλωμα να πάρει απόχρωση βαθυκόκκινη express της Revlon. Μα εκεί βρέθηκε να την βάλουν την πλερέζα? Που γινόμαστε διεθνώς ξεφτίλα για χίλια θέματα δεν τους προβλημάτισε? Τι να πω.. Η συνέχεια στις οθόνες μας. Πάρτε ποπ κορν και χαλαρώστε να τ'απολαύσουμε!

26 σχόλια:

Κούκος είπε...

Βροχούλα,
είσαι απολαυστική!!!
στον ένα μου Θεό
να μη δώσει να ξημερωθώ

rain είπε...

@κουκος
Το αγαπημένο μου τραγούδι από έναν πολύ αγαπημένο τραγουδιστή κουκε μου! Έπεσες γι αλλη μια φορά διάνα!
Φιλιά

Alkmini είπε...

ναι βροχουλα μου,
απ αυτο θα μας σωσουν....!!!!!
ζητησαμε να μας σωσουν... και για το ασφαλιστικο... και εκει για μας φροντιζουν μωρε, μην βγουμε νωρις στη συνταξη και δεν ξερουμε τι να κανουμε και πεσουμε σε καταθλιψη!!!
εμενα τωρα γιατι μου βγαινει το
ΡΕ ΟΥΣΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤ απο κει.

τσαντιστηκα η γυναικα γιατι καπνιστρια ουσα, θα ανοιξω κατα το κρυφο σχολειο, κρυφο καπνιστηριο...
μπιζνα!!!
φιλακια

rain είπε...

@aliki
Πολλά ουστ αλικάκι μου! Και πώς θα ξεπεράσουμε τον καημό του ασφαλιστικού αν δεν κάνουμε το σαλόνι τεκέ? Βρε συ εμάς σκέφτονται! Αν σταματήσουμε νωρίς τη δουλειά θα καπνίζουμε περισσότερο και θα ζοριστούμε τώρα που απαγορεύεται! ΟΛΑ ΓΙΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΛΙΚΑΚΚΗΗΗ!

Αλήθεια, παραθαλάσσια για ουζάκια τα καλοκαιράκια θ'απαγορεύεται γιατί σκέφτομαι να δέσω τασάκι στην πλάτη κάβουρα τσιλιαδόρου!!!!!

faraona είπε...

Ενα ουουουστ !!!! κι απο μενα βροχουλα,συμφωνω.
Δεν κοιτανε την μαυρη τους την τυφλα τα μετρα για το τσιγαρο τους μαραναν.
ΟΥΟΥΟΥστ!
Μακια

rain είπε...

@faraona
Ναι ρε παιδί μου. Τι τους έπιασε τώρα? Τα λύσαμε όλα τ'άλλα και τώρα πάμε παρακάτω???
Φιλάκια και καλημέρα

Ra Ma είπε...

Μια χαρά τα λες. Να πω μόνο ότι οι απαγορεύσεις δεν έχουν αποτέλεσμα ως μέτρο. Ζούμε στη χώρα του ...φραπέ!!!

Καλημέρα!!!!

rain είπε...

@radio marconi
Ακριβώς αυτό προσπαθώ να πω ντε!!!
Καλησπέρα σου μαρκονάκι

. είπε...

Μια χαρά τα λες Βροχούλα μου.
Ας ανάψω ένα τσιγάρο τώρα!

dromaki είπε...

Του Ελληνα ο τράχηλος απαγορεύσεις δεν υπομένει.
Βρε ουστ και από εμένα στην νιοστή.
Ροδί ε?Ανοιξιάτικο:)
Καλό βράδυ βροχούλα μου.

koulpa είπε...

xaxa.. είδα προ ημερών ένα σκετσάκι με το σίλα σεραφιμ.. σε μπαρ που απαγορευόταν το κάπνισμα.. τελικά ένας ένας πήγαινε στο διάδρομο.. στο τέλος και ο μπαρμαν..:):)
να αφιερώσω κι εγώ..
πεντε χρόνια δικασμένος
μέσα στο γεντι κουλέ
κι από το πολύ σεκλετι
το'ριξα στο ναργιλέ

xaxa δε τόλμισα να τραγουδήσω.. δεν έχω πολύ ανασα λόγω καπνίσματος..:):)
Την καληνύχτα μου:):)

rain είπε...

@ανασαιμιά
Μωρέ, δεν πιστεύω να καπνίζεις πολύ..
Θέλει προσοχή το ρημάδι..

@δρομακι
Είναι να μην μας πούνε όχι. Θυμάσαι εποχή Παπαθεμελή? Η αντίδραση είναι στο αίμα μας..

Ε μιας που μπήκε η άνοιξη..τα χρωματάκια που κυκλοφορούν, ξεσηκωτικά!

rain είπε...

@koulpa
Λες να το ρίξουμε στο ναργιλέ? Να'ναι πιο υγιεινό?
Μα κι εσύ "στο Γεντί Κουλέ"?Ξέφυγες λιγάκι ντεεε..αν πάμε και φυλακή..είναι και πανάκριβα τα ρημάδια..και που να τρέχεις τώρα..

patsiouri είπε...

Κι'εγώ είμαι καπνίστρια. Όσο όμως παράξενο και να φαίνεται η ασυδοσία και το θράσσος μερικών καπνιστών με ενοχλούν όσο και έναν αντικαπνιστή. Έχω δεί καθίκι να ανάβει επιδεικτικά τσιγάρο ακόμη και μέσα σε δωμάτιο με μωρό!
Γι'αυτό συμφωνώ για όλους τους δημόσιους χώρους.
Τα μπάρ έχεις δίκιο, πονάνε, θα έπρεπε να γίνει μία πιο ελαστική ρύθμιση, με ειδικό χώρο η κάτι τέτοιο. Άσε που θα αυτοκτονήσουν οικονομικά σε τέτοια περίπτωση και η Ελληνική Κοινωνία δε σηκώνει κι'άλλο χρεωκοπημένο κλάδο!

Για να είμαστε όμως δίκαιοι, ας γίνει το ίδιο με το αλκοόλ! Τόσα τροχαία, τόσα εγκλήματα σε κατάσταση μέθης, τόσα παιδάκια για πλύση στομάχου στο νοσοκομείο από εκατομμύρια σφηνάκια...το κάπνισμα βλάπτει μόνο το άτομο που καπνίζει, το αλκοοόλ μπορεί να βλάψει ανεπανόρθωτα και το συνάνθρωπό του.

Επίσης, διάβασα πρόσφατα και μια μελέτη για τα κινητά, πως η ακτινοβολία τους δηλαδή ειναι 100 φορές πιο επικίνδυνη από τον καπνό του τσιγάρου. Λοιπόν, εγώ δεν είμαι φάν του κινητού. Ούτε το bluetooth εμπιστεύομαι ΄για την υγεία μου. Το χρησιμοποιώ μόνο για μηνύματα και έκτακτα τηλεφωνήματα ενώ όταν είμαι σπίτι τηλεφωνώ σε κινητά από σταθερό γιατί δε γουστάρω να το έχω στο αυτί μου.
Άρα, να απαγορευτεί και η χρήση κινητού σε δημόσιους χώρους αγαπητέ συνάνθρωπε γιατί δεν είμαι υποχρωμένη να τρώω στη μάπα την ακτινοβολία σου!!!

patsiouri είπε...

Εχω επίσης να επισημάνω πως οι περισσότεροι θάνατοι από εγκεφαλικά και εμφράγματα προέρχονται από το άγχος! Γνωστό! Κανονίστε τα πρώτα με την επιθεώρηση εργασίας που όλη η γενά των 27-45, ειδικά οι άντρες, κοντεύουν να ψοφήσουν από υπερκόπωση και οκονομικά άγχη και μετά τα λέμε για το τσιγάρο!!

rain είπε...

@patsiouri
Μέσα είμαι! Και τα κινητά που είδα σε μια περιηγηση στο διαδίκτυο πως είχαν βάλει ένα αυγό ωμό ανάμεσα σε δύο ενεργοποιημένα κινητά και αυτό έβρασε!!!!!!!!!!!! και το άγχος που μας δημιουργεί το κωλοχανείο κράτος που ζούμε και η ζωή των τρελών που υποχρεωνόμαστε να κάνουμε!!!!!!!!!!

Και επειδή συγχυστηκα τώρα θυμήθηκα και μάνα με τσιγάρο στο στόμα και βρέφος στην αγκαλιά, στο δρόμο και και και τι να πρωτοθυμηθώ....

Αιντε ντε πια..

dromaki είπε...

Εχεις προσκλησούλα για παιχνίδι:)

rain είπε...

@dromaki
Οκ! Στρώνομαι για παιχνίδι

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Αν ήσουν απο μιά μεριά και άκουγες τον άνδρα μου τι έλεγε όταν το άκουσε θα καταλάβαινες οτι υπάρχει κιάλλος σαν εσένα.Εγώ δεν καπνίζω ,όμως αν το απαγορέψουν δεν θα μπορώ να πηγαίνω πουθενά με αυτόν για καφέ αφου καπνίζει σαν ..βαπόρι δυστυχώς !

rain είπε...

@αχτιδα
Είπαμε, καφεδάκι σπέσιαλ στη βεραντούλα και την άκρη θα τη βρούμε, μη σκάει..

M-meggie είπε...

Για να πω την αμαρτία μου δεν θα το απολαύσω διότι δυστυχώς τσαντίζομαι με τα χάλια μας γενικώς και ο γιατρός μου έχει απαγορεύσει μεγάλες δόσεις εκνευερισμού διότι αλλιώς με βλέπει σχιζοφρενή.
Την καληνύχτα μου

Ανώνυμος είπε...

Εκπληκτική η παρέα! Κι εσύ και τα σχόλια. Ετσι καθαρά και ξάστερα και τσεκουράτα. Οπως στο σαλόνι του σπιτιού μας. Που το παίζουμε όλοι δήθεν και κάπως. Βρε θα δεις για πότε θα το ξεχάσουν. Το 2010 είναι πολύυυυυ μακριά. Εχουμε να δούμε ξεφτυλίκα ακόμαααα...

maria λεμονατη! είπε...

κραταω τον φρεντο που τρελενομαι και για ανθογαλα και μετα συζηταμε!

Meropi είπε...

Βροχούλα μου,
αν και νομίζω ότι στην Ελλάδα θα καταστρατηγηθεί ο αντικαπνιστικός νόμος, οπως και πολλοί άλλοι νόμοι μέχρι τώρα, εντούτοις πιστεύω ότι θα κάνει καλό στα νέα παιδιά, αν τελικά εφαρμοστεί. Τα περισσότερα έμαθαν το κάπνισμα στην καφετέρια. Αν απαγορευτεί εκεί το κάπνισμα ίσως σωθεί κανένα παιδί.
Την καλημέρα μου. Α, κι εγώ δεν είμαι καπνίστρια!

rain είπε...

@νοτα
Οχι κοριτσάκι μου να μας πάθεις και τίποτα! Να προσέχεις τον εαυτό σου

@freedula
Ναι βρε φιλενάδα, έτσι το νοιώθω κι εγώ. Σα να'μαστε σ'ένα καναπέ και να τα λέμε. Ωραίο δεν είναι αυτό? Κι όπως λες έχουμε καιρό να πουμε ουουου

rain είπε...

@maria lemonati
Οκ Κανένα πρόβλημα! Τον φτιάχνω κι έλα..!!!:)

@meropi
Μεροπίτσα μου αλίμονο. Οχι άλλοι καπνιστές μα το τσιγάρο δεν νομίζω πως μαθαίνεται τόσο στην καφετέρια όσο πίσω από το κυλικείο του σχολείου ή από τις παρεες όπου κι αν είναι αυτές..Καλά κάνεις και δεν είσαι καπνίστρια..Σε φιλώ:)

Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΦΙΛΑΡΑΚΙ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΑΛΙΚΗ, ΤΗΝ ΟΛΓΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΛΥΚΕΙΑ ΑΠΟΝΟΜΗ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΑΛΙΚΗ, ΤΗΝ ΟΛΓΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΛΥΚΕΙΑ ΑΠΟΝΟΜΗ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΚΑΚΕ ΜΟΥ ΛΥΚΕ

ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΨΥΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΛΥΚΟ ΜΟΥ ΚΑΚΟ ΛΥΚΟ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΛΥΚΑΙΝΑ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΛΥΚΑΙΝΑ