4 Ιαν 2008

CINE Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ

Μέρες τώρα ήθελα να δω μια συγκεκριμένη ταινία που είχα δει στα προσεχώς όταν πήγα να δω μία ρουμάνικη παραγωγή το "4 ΜΗΝΕΣ, 3 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ 2 ΜΕΡΕΣ".Εντάξει, πολύ καλή απόδοση αυτού που ήθελε να μας δώσει η ταινία αλλά επειδή είμαι γυναίκα για ευνόητους λόγους κράτησα τις αποστάσεις μου από την συγκεκριμένη ταινία. Γενικά είμαι επιφυλακτική με τις ξενόγλωσσες ταινίες. Αυτή που μου έκανε εντύπωση ήταν ισπανική. Ήθελα όμως να τη δω. Κάτι μου έλεγε πως θα ήταν καλή.Χθες το βράδυ λοιπόν ξεσήκωσα τον σύζυγο και αρνήθηκα να την δω στην ΕΛΛΗ γιατί με αποσυντονίζουν τα διαλλείματα. Δεν τα θέλω όταν παρακολουθώ κάτι γιατί μπαίνω σ'αυτό κι αν ανοιξουν τα φώτα για ποπ κορν πατατάκια σπάει η μαγεία. STER λοιπόν που θεωρώ πως είναι πολύ πιο όμορφα από τα VILLAGE αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία. Η ταινία χαρακτηρίζεται "ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΑΓΑΠΗΣ - ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΡΟΜΟΥ". Είμαι λάτρης του είδους, προς Θεου όχι των σπλάτερ ταινιών, αλλά ειδικά αυτών που έχουν διαστάσεις πραγματικού παντρεμένου με το μεταφυσικό και ψυχολογικές επιρροές και διαστάσεις. Η τελευταία μετά από πολλά χρόνια τέτοια ταινία που μου άρεσε πάρα πολύ ήταν "ΟΙ ΑΛΛΟΙ". Και εχθές το βράδυ αφου επιστράτευσα όλη μου την ικανοτητα της αυθυποβολής για να μην ακούω αυτούς που είχαν έρθει για χαβαλέ και τους άλλους που μιλούσαν ακατάπαυστα, απόλαυσα μία κατά την ΄γνώμη μου εξαιρετική ταινία του Γκιγιέλμο Ντελ Τόρο "ΤΟ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ" όπου τον κύριο ρόλο είχε η επίσης εξαιρετική Μπελέν Ρουέδα. (Ασχετο.Όλοι αυτοί που θέλουν να κάνουν φασαρία και χαβαλέ γιατί δεν πάνε στα διπλανά λουνα παρκ και μας ζαλίζουν? και πληρώνουν και γι αυτό?Εξω ρε από τις αίθουσες!)
Περιττό να πω πως έφυγα από το κάθισμα τρεις τέσσερις φορές κι αν δεν είχε πλάτη θα'χα γίνει θέαμα. Αλλά το συγκλονιστικό δεν ήταν η σκηνοθεσία μόνο αλλά η αίσθηση του απόλυτου τρόμου που σου αφήνει λίγο πριν φύγεις όταν απλά σου δίνει την εξήγηση. Τρόμος που μπορεί να σε φτάσει στην τρέλα. Η γνώση ότι οι πράξεις σου οδήγησαν σε μια καταστροφή που δεν αντέχεις, δεν μπορείς να τις αλλάξεις, δεν μπορείς να ζήσεις μ'αυτές.Πραγματικά ο απόλυτος τρόμος.Φοβερό συναίσθημα.Φοβερή ταινία.
Η μαγεία του βιβλίου είναι μοναδική αλλά και η δύναμη της εικόνας είναι εξίσου αναγνωρίσιμη από μένα τουλάχιστον. Θα εξακολουθήσω να διαβάζω βιβλία αλλά και να παρακολουθώ ταινίες στην μεγάλη οθόνη. Και ελπίζω να εξακολουθήσουν να βγαίνουν δυνατές, προσεγμένες και αξιόλογες ταινίες.

12 σχόλια:

roadartist είπε...

καλησπέρα! .. α) εξαιρετική ταινία "οι άλλοι" τέλεια.. β) δεν έχω λόγια για το πόσο συμφωνώ για τα ανώριμα χαζά που γελάνε ή μιλάνε μεταξύ τους ή στο κινητό στο σινεμά!! Μου έρχεται να τους πετάξω έξω! Και κανονικά θα έπρεπε να τους πέταγαν! Δεν την έχω δει τη ταινία ακομα, αλλά έχω ακούσει διφορούμενες απόψεις. Σε πολλούς αρέσει, σε άλλους όχι... Δεν ξέρω αν θα τη δω.. Είδα όμως το Irina Palm.. μου άρεσε πολύ! Γέλασα, συγκινήθηκα.. Στην συστήνω!

roadartist είπε...

στην "προτίνω" μάλλον :))

maria λεμονατη! είπε...

φοβηθηκα απο την περιγραφη ετσι αξημερωτα που σε διαβαζω κιολας!

φανταζομαι οτι πρεπει να εισαι ψυχολογικα δυνατος για να δεις μια τετοια ταινια αλλιως τα πραγματα ειναι δυσκολα...

rain είπε...

@roadartist
Αλήθεια καλά λες. Δεν θα'πρεπε να'ναι κάποιος υπεύθυνος να τους πετά έξω?Θα προσπαθήσω να τη δω!Thanks!

@maria λεμονατη
Αντε καλέ που αγριεύτηκες!Που να τη δεις κιόλας! Γενικά πρέπει να'μαστε δυνατοί γιατι καλά στην ταινία, στη ζωή μας τι γίνεται? που δεν έχει και τίτλους τέλους?

patsiouri είπε...

Για να δούμε...εγώ τρελλάθηκα και με το ρουμάνικο...στο τέλος ήθελα να σκοτώσω αυτή τη γαιδούρα που έκανε την έκτρωση...

kalynama είπε...

Ομολογώ πως καμιά από τις 2 ταινίες δεν έχω δει, αλλά σχετικά με αυτή που είδες προχθές, ομολογώ πως μου παρακίνησες το ενδιαφέρον και θα προσπαθήσω να τη δω. Καλά έκανες και δεν μας την περιέγραψες, ώστε να μη γνωρίζουμε όσα συνέβησαν

Να είσαι καλά βροχή μου :-))

rain είπε...

@patsiouri
Η αλήθεια είναι πως το ήθελε τόσο πολύ και έκανε τα πάντα γιαυτό που στο τέλος σε προκαλεί να τη σκοτώσεις. Δεν έχεις άδικο!

@kalynama
Γι αυτό δεν έγραψα λεπτομέρειες ενώ το'θελα πιστεψέ με. Αν τη δεις πες μου πως σου φάνηκε...

KitsosMitsos είπε...

Για την ταινία, το σκέφτομαι.
Πολύ σωστό το σχόλιό σου για τους πολυκινηματογράφους και τις κακές συνήθειες του κόσμου (κινητά, ομιλίες και τα σχετικά). Γι αυτό έχω αρχίσει να τις αποφεύγω.
Ίδωμεν.
Τις ευχές μου για το νέο έτος και από εδώ. Καλή χρονιά να έχουμε!

Takiz είπε...

Σήμερα το βράδυ θα την δω.

Δεν θα πάω σινεμά (η δύναμη του internet βλέπεις).
Θα την δω σπίτι με τον άνθρωπο μου.
Αύριο πρωί πρωί το σχόλιο μου.

Καλό σου βράδυ

rain είπε...

@kitsosmitsos
Να σου πω την αλήθεια κι εγώ πολλές φορές το σκέφτομαι αλλά είναι και το σινεμά μια έξοδος παράδοση.Ας ελπίσουμε να βρουν λύση για "αυτούς"

@takiz
Καλώς τον κι ας άργησε.Αφού θα τη δεις ιντερνετικά δεν κινδυνεύεις να πεταχτείς και να γεμίσεις ποπ κορν. Περιμένω τα σχόλιά σου!

Takiz είπε...

καλημέρα
Τελικά
Η συγκεκριμένη ταινία πέρασε αυτό που ήθελε με σκληρό ή μάλλον ρεαλιστικό τρόπο.
Σκέψη τρόμος και αγωνιά για εκείνα τα χρόνια.

Την προτείνω ανεπιφύλακτα.

rain είπε...

@takiz
Χαίρομαι που σ'άρεσε.Καλή σου μέρα και καλή εβδομάδα

Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΦΙΛΑΡΑΚΙ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΑΛΙΚΗ, ΤΗΝ ΟΛΓΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΛΥΚΕΙΑ ΑΠΟΝΟΜΗ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΑΛΙΚΗ, ΤΗΝ ΟΛΓΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΛΥΚΕΙΑ ΑΠΟΝΟΜΗ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΚΑΚΕ ΜΟΥ ΛΥΚΕ

ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΨΥΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΛΥΚΟ ΜΟΥ ΚΑΚΟ ΛΥΚΟ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΛΥΚΑΙΝΑ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΛΥΚΑΙΝΑ