23 Ιαν 2008

ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΜΟΥ


Οκ. Μέσα στο πρόγραμμα είναι όλα κι αφού δεν μπορούμε να τ'αποφύγουμε ας το απολαύσουμε όπως λέει κι ο λαός μας που κάτι θα ξέρει παραπάνω. Κι όλο αυτές τις μέρες μου'ρχεται στο μυαλό ένα αγαπημένο τραγούδι του κ. Μηλιώκα "Για το καλό μου". Δεν θα το θυμούνται και πολλοί αλλά εγώ το θυμάμαι. Στο όνομα της αγάπης πόσα λάθη έχουν γίνει! Αυτή την έκφραση "για το καλό σου" όποτε την ακούω σεληνιάζομαι. Μα για όνομα! Δηλαδή ώρες ώρες μη μ'αγαπάτε τόσο, μου'χετε αλλάξει τα φώτα. Το καλό μου αφού είναι και "μου" εγώ το ξέρω κι αν έχεις κάτι να πεις βρες τρόπο τέτοιο ώστε να μπορώ να σ'ακούσω γιατί έχω και μια αντίδραση η γυναίκα πάνω μου, από φύση μου. Και αυτά που θα μου πεις να μην είναι με γνώμονα το δικό σου καλό και φώτα κάμερα πάμε! το δικό μου!!! Όπως και να'χει άνθρωποι αγαπημένοι αγαπούν ο καθένας με τον δικό του τρόπο, τι να κάνουμε, θα ελιχθούμε, θα το αναλύσουμε, θα τα ισορροπήσουμε χωρίς βέβαια να προσπαθήσουμε να τους πείσουμε για οτιδήποτε - δεν υπάρχει καμμία πιθανότητα -. Ενδιάμεσα ίσως θυμώσουμε και θολώσουμε και χάσουμε λίγο τη μπάλα αλλά η άκρη θα βγει αν θέλει κανείς πραγματικά να τη βγάλει.

Όπως και να'χει πάλι, σήμερα είναι μια άλλη μέρα που κάπου στο βάθος νοιώθω ότι έχει σκάσει μύτη η αισιοδοξία με μια τσαχπινιά, μ'ένα χαμόγελο. Ξέρεις, το παίζω και κάπως μη φανώ και παρανοϊκή, εκεί το δράμα εκεί και το γέλιο. Της ψιλοαντιστέκομαι αλλά κερδίζει έδαφος. Άλλωστε μόνο οι άνθρωποι δε γίνονται. Όλα τ'άλλα όμως μπορούμε να τα κάνουμε να συμβούν και όλοι το ξέρουμε αυτό πολύ πολυ βαθιά μέσα μας.

Οπότε χαμογέλα μου, πάρε με από το χέρι, κι εγώ σ'αγαπώ , είμαστε οι Θεοί του δικου μας κόσμου, αυτού που έχουμε δημιουργήσει με κόπο και τόση αγάπη και συνεχίζουμε πάνω από εμπόδια, στεναχώριες, αναποδιές, πάνω, πέρα και μακρυά. Καλημέρα μας.

12 σχόλια:

Side21 είπε...

Καλημέρα μας ...
Όσο κι αν τριγύρω μας
όλα γκρεμίζονται,
όσο κι αν κάθε ικμάδα αντίστασης
πάει στο βρόντο,
όσο κι αν οι άνθρωποι γίνονται...
ύστερα από τόσες χιλιετερίδες
όπου είχαμε συνηθίσει να λέμε πως γεννιότανε...
Λίγη αισιοδοξία ποτέ κανέναν δεν έβλαψε,
"Χαμογέλα μου"

maria λεμονατη! είπε...

το θυμαμαι το τραγουδι και το παχυ 'λ' θυμαμαι οταν ελεγε 'για το καλο μου' και το 'ειμαι στο θαλαμο 8(;) για το καλο μου'

ισως ενα χαμογελο να μπορει τελικα να 'σβησει' ολες αυτες τις 'κακες συνηθειες' ή τουλαχιστον ν'ανοιξει το δρομο για την κατανοηση του αλλου γιατι σιγουρα οι κοντρες και τα πεισματα δεν βοηθουν

patsiouri είπε...

Το τραγούδι δεν υπάρχει πουθςνά στο χάρτη, είναι απίστευτο!
Τώρα τί είναι για καλό μας και τί δεν είναι, αυτό η νεκροψία θα το δείξει...

rain είπε...

@side21
Καλώς ήλθες. Παρατηρείς πως η αισιοδοξία σαν συναίσθημα όμως είναι αδύναμο σε σχέση με τα συναισθήματα συμφοράς που είναι τοσο μα τόσο έντονα? ... και σου χαμογελώ..

rain είπε...

@maria λεμονάτη
"...πήρα αναποδες στροφες για το καλό μου...ώσπου δεν άντεξε στο τέλος το μυαλό μου..." καλά το πας. αχ μαράκι ειδικά όταν οι σχέσεις είναι συγγενικές και η ηλικιακές διαφορές ψιλομεγάλες, τι κατανόηση και άσπρα άλογα :)!!!

rain είπε...

@patsiouri
Αναμενόμενο να μην υπάρχει. Ειναι αρκετά παλιό (ααχ να'ταν τα νιάτα δυο φορές). Η εγχείρηση πέτυχε ο ασθενής λυπούμεθα απεβίωσε....θα λέει η νεκροψία!!!:)

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

"...ώσπου δεν άντεξε στο τέλος το μυαλό μου
πήρε ανάποδες στροφές για το καλό μου
κι είμαι στο θάλαμο εννιά για το καλό μου..."

΄Ετσι κοντεύουν να μας καταντήσουν...

Το έχω το τραγούδι και εύχομαι να μην υπάρξει περιστατικό αναλόγου θέματος για να χρειαστεί να το ανεβάσω.
Μιλάει για τη σκληρή πραγματικότητα και τον εφιάλτη των ναρκωτικών.
ΔΥΝΑΤΌ ΤΡΑΓΟΎΔΙ!!!

Κατά τα άλλα χαμογελάμε
;-)))

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

rain είπε...

@φύρδην-μιγδην
Εκείνος ο δίσκος που είχε βγάλει είχε πάει πολύ καλά και αυτό το τραγούδι ήταν προχωρημένο για την εποχή του ειδικά όταν αναφερόταν στο πως διαπαιδαγωγήθηκε.Και όντως χαμογελάμε και όπως πολύ ευστοχα παρατήρησες καλό είναι να μην μας φτάσουν ως εκεί, στο χέρι μας είναι, βοήθειά μας. Καλησπέρα σου.

M-meggie είπε...

Βροχούλα μου χαίρομαι …. που έσκασε μύτη η τσαχπινιάρα η αισιοδοξία (μούρλια πρόταση), που το παίζεις και κάπως για να μην φανείς και παρανοϊκή, που εκεί το δράμα, εκεί και το γέλιο. Αυτές οι προτάσεις είναι με μία λέξη ΟΙΣΤΡΟΣ.
Βροχούλα, εύχομαι να σου χαμογελάσει, αφού είναι ο Θεός του κόσμου σου, αλλά γλυκιά μου, πρώτα χαμογέλα σε σένα ΕΣΥ. Μην ξεχνάς εσένα.
Είχα γράψει κι άλλα, αλλά τα έσβησα.
Ψυχανεμίζομαι, που λέει και η Μαριάννα, πως με καταλαβαίνεις και μόνο με αυτά.
Καληνύχτα σας.

rain είπε...

@νοτα
Σωστά ψυχανεμίζεσαι! Πράγματι καταλαβαίνω πολύ καλά τι θες να πεις. Εμείς οι θεοί του κόσμου μας πρέπει να χαμογελάμε και οι δύο. Ο ένας στον άλλον και ο καθένας μας στον εαυτό του. Δίκιο! Σε φιλώ

Ανώνυμος είπε...

Λατρεμένο τραγούδι! εγώ τώρα θυμήθηκα κι ένα άλλο. αυτό που λέει "γιατί έτσι είναι οι σχέσεις..."

Axis Mundi είπε...

χαμόγελο = ανεκτίμητη δύναμη!

Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΦΙΛΑΡΑΚΙ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΑΛΙΚΗ, ΤΗΝ ΟΛΓΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΛΥΚΕΙΑ ΑΠΟΝΟΜΗ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΑΛΙΚΗ, ΤΗΝ ΟΛΓΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΛΥΚΕΙΑ ΑΠΟΝΟΜΗ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΚΑΚΕ ΜΟΥ ΛΥΚΕ

ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΨΥΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΛΥΚΟ ΜΟΥ ΚΑΚΟ ΛΥΚΟ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΛΥΚΑΙΝΑ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΛΥΚΑΙΝΑ